Antena 3 CNN Actualitate Expert, despre Picasso-ul de 800.000 de euro ascuns în Munţii Măcinului: Este o escrocherie

Expert, despre Picasso-ul de 800.000 de euro ascuns în Munţii Măcinului: Este o escrocherie

Expert, despre Picasso-ul de 800.000 de euro ascuns în Munţii Măcinului: Este o escrocherie
18 Noi 2018   •   18:51

Apar îndoieli cu privire la autenticitatea lucrării de artă descoperite la rădăcina unui copac din pădurea din Munţii Măcinului, judeţul Tulcea. Originalul furat în 2012 o bandă de români din Carcaliu valorează 800.000 euro.

O lucrare atribuită lui Pablo Picasso, „Tete d’Arlechino“ („Capul arlechinului“), al cărei original a fost furat în 2012 din Muzeul de Artă din Rotterdam de o bandă de români, a fost descoperită într-o pădure din nordul Dobrogei. Pânza estimată la 800.000 euro era învelită într-o folie de plastic şi se afla sub o piatră, la rădăcina unui copac din Munţii Măcinului.

Un expert olandez, Peter Van Beveren, este citat în calitate de fost curator al Colecţiei Triton din care a făcut parte lucrarea „Capul arlechinului“. „Aş recunoaşte pe loc un Picasso. Am mari dubii asupra autenticităţii descoperirii. Fotografia văzută nu este foarte bună şi lucrarea poate fi desigur compromisă, dar chiar şi aşa sunt prea multe deviaţii, linii, culori, detalii care nu sunt autentice. Este o escrocherie. Motivul pentru care oamenii apar deodată cu opere de artă furate este de a creşte asigurarea şi oricine ar aduce-o înapoi primeşte o recompensă pe măsură. Fostul proprietar primeşte o despăbugire imensă, iar proprietarul operei de artă devine compania de asigurări“, a explicat Beveren. 
 

×
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close