Antena 3 CNN Actualitate Explozia de la Mihăileşti: Circulaţia pe DN 2, reluată după aproape opt ore

Explozia de la Mihăileşti: Circulaţia pe DN 2, reluată după aproape opt ore

Explozia de la Mihăileşti: Circulaţia pe DN 2, reluată după aproape opt ore
Sursa foto: foto: Agerpres
10 Iun 2016   •   17:56

Traficul rutier pe DN 2 la Mihăileşti a fost reluat în condiţii normale vineri în jurul orei 17.45, după ce zona a fost verificată cu detectorul de specialiştii de la ISU Buzău.

Potrivit IPJ Buzău, traficul a fost reluat cu restricţii de viteză 30 de kilometri la oră şi semnalizare de denivelări, transmite Agerpres.

Vineri dimineaţa în jurul orei 10, un TIR încărcat cu aproximativ 800 de butelii tip GPL a luat foc pe DN2, la intrarea în localitatea buzoiană Mihăileşti. Incendiul a declanşat explozii în lanţ ale buteliilor cu gaz.

'Autovehiculul a avut un sistem de siguranţă solid care nu a cedat în urma exploziilor în lanţ ce au distrus peste 60 la sută din încărcătură, astfel încât buteliile au fost aruncate în sus şi nu spre casele din apropiere', a declarat pentru Agerpres reprezentantul ISU Buzău, George Creţu.

Circulaţia pe DN 2 a fost deviată la Căldăruşanca şi la ieşirea din Buzău cu ajutorul poliţiştilor din trei judeţe - Ialomiţa, Prahova şi Buzău - care au instituit filtre.
Totodată, pompierii au stabilit la locul incendiului o zonă de siguranţă pe o rază de 500 de metri.

Un număr de 20 de gospodării cu circa 50 de persoane din localitatea Mihăileşti au fost evacuate, pentru siguranţa salvatorilor şi a populaţiei din zona de manifestare a incendiului, iar pompierii au acţionat de la distanţă cu tunuri de apă.

După aproape două ore, cei 60 de pompieri, cu opt autospeciale cu apă şi spumă, au reuşit să stingă incendiul. La faţa locului au fost şi două ambulanţe SMURD.

Potrivit Biroul de informare al PÎCCJ, din prime cercetări a rezultat că un camion care transporta circa 800 de butelii a avut o pană de cauciuc, iar, în timp ce se depana pana, a luat foc.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău s-a sesizat din oficiu şi a deschis dosar penal pentru infracţiunile distrugere din culpă şi neluarea măsurilor de securitate şi a trimis doi procurori să facă cercetări la locul accidentului.

Tot la Mihăileşti s-au deplasat din dispoziţia şefului Poliţiei Române şi o echipă de specialişti de la Institutul Naţional de Criminalistică.

În urma anchetei la faţa locului a celor doi procurori, Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău a luat măsura indisponibilizării corpurilor delicte, care au fost predate pe baza unui proces verbal administratorului firmei.

'Au fost audiaţi şoferul şi administratorul firmei, deocamdată nu s-a luat nici o măsură preventivă, ancheta este în desfăşurare şi trebuie coroborată cu concluziile inspectorilor de muncă de la ITM Buzău', a declarat pentru Agerpres prim-adjunctul Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău, Gabriela Vâjiiac.

'Datorită dimensiunilor, corpurile delicte, cabina şi resturile TIR-ului, precum şi buteliile rămase au fost date în custodie administratorului firmei, cu obligaţia de a le păstra intacte, iar zona a fost verificată cu detectorul de ISU Buzău', a mai declarat sursa citată.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close