Antena 3 CNN Actualitate Extremiştii maghiari au trecut la asasinate. Imagini exclusive – gruparea paramilitară extremistă

Extremiştii maghiari au trecut la asasinate. Imagini exclusive – gruparea paramilitară extremistă

Extremiştii maghiari au trecut la asasinate. Imagini exclusive – gruparea paramilitară extremistă
28 Noi 2016   •   22:24

Extremiştii maghiari au trecut la asasinate, cu sponsorizare de la Moscova. Şeful unei grupări paramilitare neo-naziste a asasinat un poliţist şi a rănit grav un altul.

Presa maghiară şi cea internaţională scriu despre legăturile strânse pe care gruparea Hungarian Front Line (MNA) şi fondatorul său, István Győrkös, le au cu Rusia şi cu serviciul secret al Armatei ruse, temutul GRU. Autorităţile maghiare, care spun că membrii grupării neo-naziste s-au antrenat împreună cu diplomaţi (suspectaţi că ar fi spioni sub acoperire) şi militari ruşi.

Financial Times relatează că mai multe emailuri între membrii Frontului Naţional Maghiar arată o strategie pentru a atrage fonduri din Rusia. Gyorkos a înfiinţat de asemenea site-ul Hidfo.ru, un forum pe care sunt propagate dezinformări şi propagandă pro-rusă pe de tema războiului din Ucraina.

Mihai Gâdea a prezentat la Sinteza Zilei imagini exclusive cu gruparea paramilitară extremistă.

„Mai mult decât să vrea Ungaria Mare, indivizii aceştia conduşi de liderul Liniei Frontului Ungar, István Győrkös, oamenii aceştia erau in atenţia serviciilor secrete maghiare pentru acte extrmiste şi pentru legătura pe care o au cu serviciul secret al Armatei ruse, GRU. Un serviciu cu o capacitate ieşită din comun şi să provoace. (...)Dacă vorbim că sunt încurajaţi de premierul Viktor Orban, avem motice să ne temem”, a declarat Radu Tudor.

×
Subiecte în articol: extremisti Ungaria Moscova Sinteza Zilei
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close