Antena 3 CNN Actualitate Beke Istvan Attila, extremistul maghiar care plănuia să detoneze o bombă la Târgu Secuiesc, arestat

Beke Istvan Attila, extremistul maghiar care plănuia să detoneze o bombă la Târgu Secuiesc, arestat

Beke Istvan Attila, extremistul maghiar care plănuia să detoneze o bombă la Târgu Secuiesc, arestat
02 Dec 2015   •   08:47

Bărbatul de etnie maghiară, bănuit că ar fi p­lănuit să detoneze o bombă la Târgu Secuiesc, a fost arestat preventiv. 

 
Beke Istvan Attila făcea parte din gruparea naţionalist-extremistă "Mişcarea de Tineret 64 de Comitate" care militează pentru autonomia aşa-numitului Ţinut Secuiesc. 
 
Beke Istvan Attila a fost săltat în noaptea de luni spre marţi de procurorii de la Crimă Organizată. Bărbatul, membru al grupării 64 de Comitate, ar fi vrut să detoneze dispozitivul exploziv chiar în mijlocul participanților la manifestările organizate de Ziua Naţională în Târgu Secuiesc.
 
Atentatul urma să aiba loc de Ziua României.
 
În casa extremistului maghiar au fost găsite materiale explozive, dispozitive militare pentru vedere pe timp de noapte, un amplificator de imagine, dar şi dispozitive de iniţiere şi temporizare a impulsurilor electronice.
 
"În realizarea obiectivelor revizionist-separatiste pe care structura naţionalist-extremistă Mişcarea de Tineret 64 de Comitate - HVIM Ungaria le promovează în Transilvania în scopul realizării, inclusiv prin acte de violenţă îndreptate împotriva românilor, (...) a procurat mijloacele şi instrumentele necesare confecţionării unui dispozitiv exploziv improvizat pe care intenţiona să-l detoneze în public", se arată în comunicatul DIICOT.
 
Extremismul maghiar este o problemă tot mai mare în zonă, recunosc autorităţile din Covasna.
 
Într-un comunicat postat on-line, Mişcarea celor 64 de Comitate a respins acuzaţiile procurorilor şi susţine că la locuinţa extremistului maghiar nu au fost descoperite materiale explozive.
 

×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close