Antena 3 CNN Actualitate ”Fac orice” i-a spus studenta acestui profesor din Iași. Ce a făcut universitarul

”Fac orice” i-a spus studenta acestui profesor din Iași. Ce a făcut universitarul

”Fac orice” i-a spus studenta acestui profesor din Iași. Ce a făcut universitarul
06 Noi 2018   •   13:28

Un conferenţiar universitar al Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare fiind acuzat că a modificat prin fals nota unei studente care îi făcuse avansuri. Judecătorii au dispus achitare pentru folosirea funcţiei în scop sexual, considerând că nu sunt probe incriminatorii pentru profesor.

Constantin Petrovici a fost denunţat de Anca Băluţ în 2016, pe când tânăra învăţa la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei. În calitate de primă instanţă, Tribunalul Iaşi motiva că acuzaţiile de trafic de influenţă şi folosirea funcţiei în scop sexual nu îmbracă formă penală, dispunând achitarea. În motivare se menţiona că studenta ar fi făcut în faţa judecătorilor o serie de declaraţii pe care nu le-a mai susţinut şi în faţa procurorilor.

„Astfel, martora arată că, după ce a avut un curs întreg cu inculpatul în calitate de profesor, după ce a obţinut nota 3 în urma examenului scris şi a avut un schimb de mesaje cu acesta, niciodată nu a avut impresia că inculpatul ar fi urmărit să obţină favoruri sexuale de la acesta. Mai mult, după ce inculpatul i-a precizat că nu poate face nimic, martora a fost cea care a sugerat că ar face orice, şi tot ea arată că a încercat să-i ofere bani inculpatului, şi acesta a refuzat“, se arăta în motivare.

„Insistenţa martorei, după ce a primit nota, a fost cea care a determinat reacţia inculpatului. Între inculpat şi studentă nu au existat, în perioada celor trei ani de studii, alte relaţii decât cele normale, regulamentare, statutare, existente între studenţi şi cadrele didactice din învăţământul superior“, se mai arată în motivare, scrie adevarul.ro.

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close