Antena 3 CNN Actualitate Falcă și-a dat doctoratul în Băsescu. Fostul președinte, numit "unsul lui Dumnezeu" și "erou salvator"

Falcă și-a dat doctoratul în Băsescu. Fostul președinte, numit "unsul lui Dumnezeu" și "erou salvator"

Falcă și-a dat doctoratul în Băsescu. Fostul președinte, numit "unsul lui Dumnezeu" și "erou salvator"
Sursa foto: Foto: Intact Images
09 Feb 2016   •   20:02

Dana Grecu a citit, în emisiunea La ordinea zilei, de la Antena 3, câteva pasaje din lucrarea de doctorat a lui Gheorghe Falcă, edilul Aradului.

Lucrarea intitulată ”Imaginea mediatica a vietii religioase din Romania postdecembrista”, are un capitol întreg dedicat unei “analize “ asupra regimului Traian Băsescu, prezentând un adevărat “laudatio” fostului președinte, scriu jurnaliștii de la ancheteonline.ro.

”Pentru ca simtul ridicolului sa depaseasca granita catre penibil, “doctorul” Falca se intrece pe sine: “La finalul ceremoniei, Basescu primeste de la Stelian Dutu, candidat al Aliantei la Parlament, doua cadouri: un fluier si o sabie militara din vremea Regelui Carol”. Cum interpreteaza edilul de la Arad gestul lui Dutu? : “Candidatul la presedintie se legitimeaza astfel prin gestul primirii obiectelor care ii evidentieaza statutul de lider. Fluierul este simbolul poporului roman, asociat cu miturile pastorale, mioritice, in timp ce sabia lui Carol este simbolul puterii si face raportarea la mitul elitelor. Dar paroxismul teoriei fulminante al lui Falca, apologetul lui Basescu, de abia acum vine: “Inmanarea armei cu insemnele regale sugereaza in acelasi timp o perpetuare a autoritatii unsului lui Dumnezeu. Distinctiile oferite lui Traian Basescu inseamna o recunoastere avant la letrre a autoritatii”, scrie ancheteonline.ro.

Inginerul de drumuri și poduri Gheorghe Falca a devenit, în 2015, doctor în comunicare. Falcă s-a înscris în 2008 la cursurile fără frecvență ale Facultății de Jurnalism și Științele Comunicarii și apoi și-a dat doctoratul.

×
Subiecte în articol: La Ordinea Zilei
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close