Antena 3 CNN Actualitate Femeie lovită pe trecerea de pietoni, obligată să-şi plătească spitalizarea. Şoferul vinovat nu a fost identificat

Femeie lovită pe trecerea de pietoni, obligată să-şi plătească spitalizarea. Şoferul vinovat nu a fost identificat

Femeie lovită pe trecerea de pietoni, obligată să-şi plătească spitalizarea. Şoferul vinovat nu a fost identificat
Sursa foto: Foto: Intact Images
30 Sep 2011   •   10:08

O femeie accidentată grav pe trecerea de pietoni în Suceava va trebui să-şi plătească spitalizarea, pentru că nu a fost identificat şoferul vinovat. Asta pentru că legea prevede că în cazul agresiunilor ori a accidentelor rutiere, cheltuielile de spitalizare ale victimelor sunt suportate de către cei vinovaţi.

Cum de această dată, vinovatul lipseşte, femeia va trebui să se descurce.

Femeia, în vârstă de 55 de ani, a fost lovită de o maşină, săptămâna trecută, în timp ce se întorcea de la cumpărături, cu soţul, nevăzător.

Soţul nu a păţit nimic, dar femeia a ajuns la Spitalul Judeţean cu răni la un picior.

După patru zile a fost externată. Nu înainte de a primi devizul cu cheltuielile de spitalizare.

Vestea a căzut ca un trăsnet pentru femeia care şi-a achitat toată viaţa contribuţia la sistemul de sănătate.

Conducerea spitalului pune totul pe seama legislaţiei lacunare, care nu prevede cine trebuie să plătească în cazul în care nu se găseşte vinovatul. Dar îi mai lasă pacientei un răgaz, în speranţa că şoferul care a lovit-o va fi găsit până la urmă.

Problema legată de plata spitalizării ar fi fost evitată dacă femeia ar fi declarat că ar fi fost victima unui accident casnic, sau ar fi căzut pe stradă. În acest caz nu ar mai fi avut de ce să-şi facă probleme, pentru că toate cheltuielile ar fi fost suportate din bugetul statului.

 


×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close