Antena 3 CNN Actualitate Firea: Le garantez bucureştenilor că nu se pune problema să se întrerupă furnizarea de apă caldă şi căldură

Firea: Le garantez bucureştenilor că nu se pune problema să se întrerupă furnizarea de apă caldă şi căldură

Firea: Le garantez bucureştenilor că nu se pune problema să se întrerupă furnizarea de apă caldă şi căldură
Sursa foto: foto: Agerpres
24 Oct 2017   •   13:31

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a dat asigurări marţi că nu se pune problema întreruperii furnizării apei calde pe tot parcursul anului şi a căldurii pe perioada sezonului rece şi a precizat că cei care vor mai face afirmaţii contrare vor fi acţionaţi în instanţă.

"Dezmint cu toată tăria aceste informaţii, aceste supoziţii, nu ştiu de unde le-a luat doamna reprezentantă a KPMG, noi ştim ce discutăm şi ce facem la Primăria Generală şi le garantez tuturor bucureştenilor că nu se pune problema să se întrerupă furnizarea de apă caldă pe tot parcursul anului şi de căldură pe perioada sezonului rece. Cine mai face astfel de afirmaţii pe viitor ne vom rezerva şi noi dreptul să ne apărăm în instanţă, pentru că nu putem să stăm nepăsători să vedem cum vine câte cineva şi ce interese are şi să dea verdicte. Care este baza tehnică, legală?", a susţinut Firea, la conferinţa "Marile proiecte de investiţii strategice care pot dezvolta România", eveniment ce se desfăşoară la Palatul Parlamentului.

Ea a adăugat că Primăria Capitalei are "suficient" buget pentru plata gazelor în avans.

"Suntem foarte avansaţi cu raportul auditoriului, pentru că RADET-ul este în insolvenţă ca şi ELCEN-ul. Acest raport de redresare va arăta o companie viabilă", a precizat edilul general.

Firea a menţionat că, în paralel, Primăria Capitalei a înfiinţat o companie municipală care va achiziţiona centrale de cogenerare pentru a asigura apă caldă şi căldură din surse proprii, în cazul în care fuziunea dintre ELCEN şi RADET nu se va mai realiza.

"În cazul în care fuziunea dintre ELCEN şi RADET nu se va mai realiza şi după prezentarea raportului de evaluare a pachetului de 98% din acţiunile ELCEN, ca urmare a OUG care a fost aprobată de Guvern în această vară, Primăria Capitalei va decide să nu achiziţioneze acest pachet dacă evaluarea va fi la o sumă pe care noi nu o considerăm corectă. Cu siguranţă avem şi planul B, în care să ne putem descurca la un nivel rezonabil, să furnizăm continuu apă caldă şi căldură în Capitală, prin surse proprii", a arătat primarul general.

Potrivit acesteia, peste un milion de familii sunt racordate la reţeaua de termoficare RADET, dar şi spitale, şcoli, instituţii publice.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Gabriela Firea
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close