Antena 3 CNN Actualitate Gabriela Firea: "Ce se întâmplă acum în București este o lipsă de respect față de bucureșteni"

Gabriela Firea: "Ce se întâmplă acum în București este o lipsă de respect față de bucureșteni"

Gabriela Firea: "Ce se întâmplă acum în București este o lipsă de respect față de bucureșteni"
14 Iun 2016   •   21:11

Primarul ales al Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat că nu va putea depune jurământul în cursul zilei de miercuri, deoarece PNL a anunţat că abia pe 21 iunie va preda la Autoritatea Electorală Permanentă şi la Biroul Electoral Central raportul mandatarului financiar pe toată ţara.

Gabriela Firea a explicat, într-o intervenție telefonică în ediția specială realizată de Oana Zamfir marți seară, că situația este fără precedent în ultimii 20 ani, fapt pe care susține că l-a verificat.

De asemenea, Firea a explicat că prima zi când ar putea fi convocat un Consiliu General este 23 iunie.

"Practic, prima zi când aș putea să depun jurământul ar fi 23 iunie. Cred că fiecare poate să realizeze, neoficial, ce se întâmplă."

Firea a explicat și de ce nu poate rezolva câteva probleme punctuale ale Capitalei.

"Am fost întrebată de jurnaliști de ce nu mă implic mai puternic în lipsa de căldură din Capitală. Eu nu pot să intru în Primărie, nu am calitatea să convoc directorii de la RADET, eu pot să acționez doar informal, ceea ce am și făcut. Este o lipsă de respect față de bucureșteni, am avut în weekend pasajul Jiului inundat, dar nu am putut să acționez la nivel oficial. Avem sute de blocuri fără apă caldă, nimănui nu îi pasă, eu nu pot să mă întâlnesc cu nimeni la nivel oficial, ca să rezolv situația. Este o lipsă de respect față de bucureșteni."

Mai mult, Firea a reiterat că are informații că liberalii fac diverse manevre în Primărie, pe ultima sută de metri înainte de venirea noii conduceri.

"Cu părere de rău o spun, liberalii nu au înțeles nimic din aceste alegeri. Ei fac angajări, semnează documente și ascund documente. Eu îi anunț că va urmări un control foarte riguros din partea instituțiilor abilitate. Ei iau decizii acum pe care nu ar mai trebui să le mai ia. În mod concret, am spus ceea ce am spus. Voi comanda un audit."

 

×
Parteneri
Sondaj pentru Primăria Capitalei. Candidaţii care pierd voturi
x close