Antena 3 CNN Actualitate ANAF: Firmă de pază cu prejudiciu uriaș la buget, deși se bucura de contracte cu statul român

ANAF: Firmă de pază cu prejudiciu uriaș la buget, deși se bucura de contracte cu statul român

ANAF: Firmă de pază cu prejudiciu uriaș la buget, deși se bucura de contracte cu statul român
Sursa foto: Foto: pixabay.com
30 Aug 2016   •   17:09

Una dintre cele mai mari firme de pază din România a produs statului un prejudiciu de 80 de milioane de lei, sumă pe care a evitat să o plătească, ținând o contabilitate fictivă.

Potrivit reporterului Antena 3, reprezentanții companiei au depus la ANAF înscrisuri care nu relevau situația financiară reală a companiei, declarând sume mici pentru a plăti taxe cât mai mici.

Interesant este faptul că cele mai multe contracte de prestări servicii ale companiei au fost încheiate cu statul român.

Comunicatul ANAF

”Inspectorii DGAMC au constatat cã unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii de securitate din România s-a sustras de plata unor obligații fiscale de peste 80 milioane de lei cãtre bugetul de stat, reprezentând taxa pe valoarea adãugatã, impozit pe profit, impozit pe veniturile din salarii și contribuțiile aferente salariilor, precum si impozit pe dividende. Pentru asigurarea recuperãrii prejudiciului, în iulie 2016, DGAMC a sesizat organele de urmãrire penalã specializate.

Contribuabilul a ținut o contabilitate fictivă, a depus la organele fiscale înscrisuri completate cu sume care nu sunt conforme cu realitatea, conducând la declararea către bugetul general consolidat a unor obligații fiscale mult diminuate.

Astfel, contribuabilul a declarat ca obligații fiscale sume pe care avea posibilitatea sã le achite, în vederea obținerii certificatului fiscal cu obligații zero. Acest lucru i-a permis sã participe și sã câștige  licitații organizate de companii de stat sau instituții ale statului, adjudecând în mod fraudulos contracte de prestari servicii.

De asemenea, au fost înregistrate în evidența contabilã cheltuieli fãrã documente justificative, fãrã legaturã cu obiectul de activitate a firmei și în cuantum mult mai mare decât în realitate”.

 

×
Subiecte în articol: ANAF
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close