Antena 3 CNN Actualitate Firmele controlate de Sebastian Ghiță, verificate de Corpul de Control din Ministerul Fondurilor Europene

Firmele controlate de Sebastian Ghiță, verificate de Corpul de Control din Ministerul Fondurilor Europene

Firmele controlate de Sebastian Ghiță, verificate de Corpul de Control din Ministerul Fondurilor Europene
27 Iun 2016   •   18:07

Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, a declarat, luni, că a cerut Corpului de Control al ministerului să verifice contractele firmelor controlate de deputatul Sebastian Ghiţă, potrivit DNA, dar şi cele ale firmelor deputatului, afirmând că a dat ordin pentru recuperarea sumelor.

"DNA Ploieşti are o anchetă legată de firmele pe care domnul Ghiţă le controlează prin interpuşi. Eu am luat aceaste firme pe care DNA afirmă că domnul Ghiţă le controlează şi am cerut Corpului de control să se uite în baza de date SMIS cu fonduri europene să vedem ce contracte au avut. Materialul pe care l-am pus la dispoziţie reprezintă acest răspuns. Prima acţiune pe care o fac este să cer Corpului de control ca mai departe să verifice ce s-a întâmplat cu aceste contracte, de ce în primul rând, în aşa de puţine cazuri, s-a mers împotriva acestor firme pentru a recupera banii pentru că vorbim despre contracte fraudate în care statul român pierde şi se aplică corecţii financiare. Deci, aceşti bani au fost deja plătiţi de la buget şi nu îi putem cere Comisiei Europene", a declarat ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, solicitat să explice afirmaţiile făcute cu privire la contractele firmelor controlate de Sebastian Ghiţă, în Comisia de afaceri europene, unde ministrul a fost audiat. La şedinţa comisiei, deşi nu face parte de acest for, Sebastian Ghiţă a fost prezent, înlocuind un deputat PSD, membru al comisiei.

Sursă: Mediafax
×
Parteneri
Directorul ANM anunță prognoza meteo în România. În unele zone va ninge
x close