Antena 3 CNN Actualitate Forța de reacție: Un multiplu campion olimpic rupe tăcerea. Dezvăluiri șocante în scandalul de dopaj

Forța de reacție: Un multiplu campion olimpic rupe tăcerea. Dezvăluiri șocante în scandalul de dopaj

Forța de reacție: Un multiplu campion olimpic rupe tăcerea. Dezvăluiri șocante în scandalul de dopaj
Sursa foto: foto: Agerpres
28 Mai 2016   •   17:31

Povestea de aur a canotajului Românesc începe în anul 1975 atunci când Toma Simionov a început să se antreneze alături de fratele său. Între 1977 şi 1979 au câştigat 4 medalii Olimpice împreună. În anul 1980, la Moscova, Toma şi Ivan Patzaichin, câştigau pentru prima dată medalia de aur la proba de 1000 de metri.

Atunci s-a legat echipa celui mai bun dublu din istoria canotajului românesc. În 1984, Toma şi Ivan câştigau, din nou, medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Los Angeles.

Au urmat alţi ani de glorie pentru România pentru care s-a cântat Imnul pe cele mai înalte culmi ale sportului mondial. Până în 1987, Toma Simionov a câştigat în total 5 medalii de aur, 4 de argint şi 3 trei bronz la Olimpiade şi Mondiale.

Acum, vestea că toți componenţii loturilor de kaiac canoe din România au fost depistaţi pozitiv cu meldonium, nu doar componenţii celor 4 bărci calificate la Jocurile de la Rio, a căzut ca un trăsnet.

Multiplul campion olimpic la Kaiac canoe, Toma Simionov, a făcut dezvăluiri șocante din interiorul scandalului de dopaj care zguduie sportul românesc.

Fostul sportiv a povestit, la emisiunea ”Forța de reacție”, de la Antena 3, un episod care a avut loc în 1975, când a fost selecționat în lotul național pentru kaiac canoe și i s-au administrat medicamente fără să fie înștiințat în prealabil în legătură cu efectele lor.

”Cu o lună și ceva înainte de competiție au început să ne pună niște medicamente. (...) Eu nu le-am luat vreo două zile, iar medicul a raportat asta antrenorului”, a spus Toma Simionov, la Antena 3.

Graţiela Vîjîială, preşedintele Agenţiei Naţionale Anti-Doping, a vorbit într-o intervenție telefonică la Antena 3 despre substanțele interzise depistate la sportivii din România.

×
Parteneri
Marcel Boloş, planuri pentru creşterea TVA-ului în România
x close