Antena 3 CNN Actualitate Fost ministru, închis după ce a plecat din PMP: ”Nu mai cred în coincidențe”. Cum arată denunțul făcut de un semianalfabet - FOTO

Fost ministru, închis după ce a plecat din PMP: ”Nu mai cred în coincidențe”. Cum arată denunțul făcut de un semianalfabet - FOTO

Fost ministru, închis după ce a plecat din PMP: ”Nu mai cred în coincidențe”. Cum arată denunțul făcut de un semianalfabet - FOTO
de M.Z.    |    26 Iul 2016   •   21:15

Fostul ministru de Interne Gabriel Berca, și fost senator PDL, a ajuns după gratii, după ce a fost denunțat de un afacerist semianalfabet și fără să existe vreo probă împotriva sa.
Denunțul cu pricina a fost prezentat marți, la emisiunea Subiectiv, de la Antena 3.

”Este o dramă a vieții mele. Să ridici un om de acasă în 30 de minute, să fiu reținut și apoi arestat preventiv, fără să știu despre ce este vorba, fără nicio probă. Pe asemenea mizerii, viața și cariera mea au fost distruse”, a spus fostul ministru de Interne Gabriel Berca, marți, la emisiunea Subiectiv, de la Antena 3.

Berca, acum liberal, a observat că incidentul a avut loc în urmă cu un an, mai exact ”la trei săptămâni după ce am plecat din PMP. Nu acuz pe nimeni, dar nu mai cred în coincidențe”, a adăugat Berca.

Gabriel Berca a fost ținut două luni și jumătate în arest și, deși împotriva sa nu exista ca probă decât denunțul unui afacerist controversat, la sfârșitul anului 2015, fostul ministru MAI a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare.

Magistratul respectiv nu a vrut să țină cont de retragerea unei mărturii-cheie care acuza că procurorii DNA l-au determinat să dea declarații incriminatorii împotriva fostului ministru. 

Gabriel Bercea a fost și consilier prezidențial pe vremea când Traian Băsescu era președinte. În vara lui 2015, Bercea a plecat din PMP-ul lui Băsescu și s-a dus la UNPR.

 

Denunțul pentru care Gabriel Berca a fost la închisoare

×
Subiecte în articol: Subiectiv Gabriel Berca denunt
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close