Antena 3 CNN Actualitate Gabriel Oprea, mesaj pentru români de 1 Decembrie: "Lucrurile care ne unesc sunt cu mult mai importante decât cele care ne despart"

Gabriel Oprea, mesaj pentru români de 1 Decembrie: "Lucrurile care ne unesc sunt cu mult mai importante decât cele care ne despart"

Gabriel Oprea, mesaj pentru români de 1 Decembrie: "Lucrurile care ne unesc sunt cu mult mai importante decât cele care ne despart"
01 Dec 2015   •   18:31

Marea Unire este cel mai important reper istoric al Romaniei si tine de noi sa pastram vie amintirea unui moment care a marcat destinul natiunii noastre, afirma presedintele UNPR, Gabriel Oprea, in mesajul transmis cu ocazia zilei de 1 Decembrie si citat de Agerpres.

''Astazi, cand ne apropiem de implinirea a 100 de ani de la Unirea Transilvaniei si a Banatului cu Romania, intelegem mai bine cat de mult au contat unitatea, independenta si suveranitatea castigate cu efort, cu sacrificiu si cu sangele eroilor nostri. Intelegem mai bine care este destinul nostru ca natiune si care este obligatia noastra fata de generatiile care vor veni. Intelegem mai bine ca datoria noastra este sa luptam in continuare pentru a pastra ceea ce am primit si pentru a desavarsi idealul la care au visat generatii intregi de romani. In aceasta zi este important sa ne gandim la cei care si-au dat viata pentru tara si sa ne rugam pentru ei. La fel de important este sa ne gandim si la cei care slujesc astazi sub drapel pentru siguranta intregii societati. Ei sunt cea mai buna garantie ca Romania va ramane asa cum o stim astazi si ca Marea Unire va fi aparata cu orice pret'', afirma Oprea in mesajul sau

El subliniaza importanta Armatei, ca institutie de baza a statului si simbol al devotamentului, si a sistemului de securitate.

''Trebuie sa intelegem ca o natiune sigura si prospera nu poate fi construita fara o Armata puternica. Din acest motiv am sustinut legea statutului soldatilor si gradatilor voluntari, am sustinut o noua lege pentru salarizarea cadrelor militare si am luptat pentru inzestrarea cu echipamente si tehnica de ultima generatie. Ca ministru, ca viceprim-ministru, am facut tot ceea ce a tinut de mine ca institutiile care formeaza sistemul de securitate al Romaniei sa fie puternice. Am facut tot ce a tinut de mine ca militarii, politistii, jandarmii, pompierii, politistii de frontiera si toti angajatii din domeniul aparare, ordine publica si siguranta nationala sa primeasca drepturile care li se cuvin, iar haina militara sa-si recapete prestigiul pe care il merita. O Romanie puternica nu poate exista fara un sistem de securitate puternic'', adauga Gabriel Oprea.

De asemenea, fostul vicepremier arata ca ''o Romanie unita nu poate exista fara o societate unita''.

''Tocmai din acest motiv, de Ziua Nationala, doresc sa transmit un mesaj de unitate si solidaritate catre toti romanii. Lucrurile care ne unesc sunt cu mult mai importante decat cele care ne despart. Tine de noi sa trecem peste divergentele de opinii, peste orgolii si peste interese inguste personale, de grup sau de partid. Trebuie sa privim cu toata responsabilitatea catre acele valori, catre principiile si reperele care ne definesc ca natiune. Iar pe acest fundament comun, trebuie sa construim o natiune mai puternica si mai unita. Romania este tara tuturor cetatenilor ei. Dar si noi, la randul nostru, suntem parte a intregii natiuni. Sa intelegem acest lucru, sa ni-l asumam ca atare si sa luptam impreuna pentru ca idealurile Marii Uniri sa devina un scop comun al intregii societati. Sa fim mai mult decat o suma de comunitati, sa fim, inainte de toate, o Natiune! Asa sa ne ajute Dumnezeu!'', spune liderul UNPR in mesajul sau, potrivit wall-street.ro.



×
Subiecte în articol: Gabriel Oprea
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close