Antena 3 CNN Actualitate ”Generația de Aur”, la ”Sinteza Zilei”. Ce spune Sir Alex Ferguson despre Ionuț Lupescu

”Generația de Aur”, la ”Sinteza Zilei”. Ce spune Sir Alex Ferguson despre Ionuț Lupescu

”Generația de Aur”, la ”Sinteza Zilei”. Ce spune Sir Alex Ferguson despre Ionuț Lupescu
16 Apr 2018   •   20:49

Mihai Gâdea și invitații săi vorbesc în această seară la ”Sinteza Zilei” despre implicarea serviciilor în fotbalul românesc.

Ajuns într-o stare deplorabilă, mai poate fi salvat sportul iubit de milioane de români?

La întrebările lui Mihai vor răspunde invitați de marcă. Ionuț Lupescu, Mircea Lucescu, Gică Popescu, Florin Răducioiu, Dorinel Munteanu, Ciprian Marica, Ioan Andone, Ioan Sabău și Sir Alex Ferguson vorbesc la ”Sinteza Zilei” despre cel mai fierbinte subiect al sportului românesc.

Nu rata ”Sinteza Zilei”, de la ora 21.00.

”După 1990 până în 2000 fotbalul a fost susținut doar de valoarea acestor băieți. După 2000 nu am făcut ceea ce trebuia să facem, o școală a fotbalului românesc” spune Mircea Lucescu.

”Când eram antrenorul lui Dinamo, mergeam la școală. Îi duceam pe jucători la școală, îi așteptam. La Hunedoara, toți jucătorii mei au devenit studenți. Voiam ca ei să învețe” își explică Mircea Lucescu filosofia.

”Pentru mine nu funcția de președinte este importantă. Vrem, nu vrem, de aici am plecat toți. E o datorie a noastră să încercăm să redresăm fotbalul. Experiența pe care o am vreau să o pun în slujba fotbalului românesc. Conexiunile pe care le am, vreau să le pun în slujba fotbalului românesc” spune Ionuț Lupescu, candidat la funcția de președinte al Federației Române de Fotbal”.

”Eu îi mulțumesc pentru că mi-a dat posibilitatea să stau lângă el (n.r. - Ionuț Lupescu),  am văzut răbdarea cu care a ascultat oamenii din teritoriu. Calitățile lui sunt indiscutabile. Sper ca votanții să îl aleagă, pentru că este omul potrivit. Președintele Burleanu, din păcate, nu a fost omul ideal în aceștia patru ani” crede Florin Răducioiu.

”Am o legătură foarte bună cu Ionuț, am lucrat la UEFA împreună și avea un rol foarte important. Este foarte bine că pot să îl susțin și spun că ceea ce făcea acolo, din punct de vedere al organizării, era extraordinar. Nu cred că am cunoscut un om mai potrivit pentru un asemenea job. Cred că înțelege foarte bine jocul, cred că are un CV impresionant și cred că este un nume în fotbalul modern, pentru că nu mai este același joc care era acum 20 de ani. Este nevoie de cineva care să înțeleagă fotbalul, care să înțeleagă rolul pe care îl are fiecare om în fotbal și nu e nimeni mai potrivit care să se descurce în această situație (...) Cred că el știe cum să se descurce și știu că o va face foarte bine. Trebuie să rămână așa cum este el, să fie serios așa cum știu că este și să spună mereu adevărul, pentru că adevărul este cel mai bun (...) Este un lider și un bun comunicator, recunoști că are niște valori foarte bune și cred că este o dovadă a calității de lider pe care o are” a spus, la ”Sinteza Zilei”, legendarul Sir Alex Ferguson.

"Am remarcat la Ionuț Lupescu deschiderea față de decizii. Are acest spirit de echipă. Înțelege că trebuie să se sfătuiască cu oameni competenți, care au făcut ceva și respectă tradiția fotbalului românesc. Avem nevoie de oameni liberi, independenți. Am văzut la Ionuț echilibru, deschidere. Nu degeaba a jucat în Germania, nu degeaba a fost la UEFA. Nu putem găsi o comparație între el și Răzvan Burleanu, care reprezintă cea mai neagră perioadă din istoria fotbalului românesc” a spus și fostul internațional Ciprian Marica.

×
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close