Antena 3 CNN Actualitate Geoană: "Turcia ține trei milioane de refugiați și Europa nu își respectă obligațiile față de turci. Să nu ne mire că Erdogan acuză Europa de fariseism"

Geoană: "Turcia ține trei milioane de refugiați și Europa nu își respectă obligațiile față de turci. Să nu ne mire că Erdogan acuză Europa de fariseism"

Geoană: "Turcia ține trei milioane de refugiați și Europa nu își respectă obligațiile față de turci. Să nu ne mire că Erdogan acuză Europa de fariseism"
29 Iun 2016   •   10:32

Mircea Geoană, fost ministru de Externe, a opinat, într-o intervenție telefonică la Antena 3, că ISIS stă în spatele atacurilor și a explicat că un astfel de atac are și scopul de a lovi în turismul turc.

“Unul dintre scopurile celor de la ISIS, care bănuiesc că stau în spatele acesti atentat, este să creeze o dificultate majoră Turciei și mai ales turismului din Turcia, un capitol foarte important, care aduce multe miliarde în țară. Se dorește crearea unei irascibilități la nivelul conducerii din Turcia. Dacă mergem pe un fir logic, Brexitul a fost generat de valul de refugiați care a permis populiștilor din MArea Britanie să sperie publicul britanic. Și britanicii au fost bombardați cu imagini cu refugiați din Siria și Irak. Deci în clipa de față, singurul lucru pe care putem să îl facem este să facem un front comun împotriva acestor organizații. Prea multe jocuri și puteri în poziții divergente. În acest moment trebuie să înțelegem că dacă există fisuri în frontul comunității internaționale, acest tip de tragedie nu vor face decât să se amplifice.”

“Turcia are tot dreptul să fie supărată acum pe Europa. Europa nu și-a ținut partea sa de promisiune. Pe lângă trei miliarde de euro de la UE, Turcia ar fi trebuit să reînceapă și discuțiile de aderare, liberalizarea vizelor pentru cetățenii turci. Când ai un contract și turcii își asumă să țină la ei 2,5 – 3 milioane de refugiați, sub presiune, cred că Europa are obligația să livreze partea sa de contract. Dacă nu, să nu ne mire că Erdogan a acuzat Europa de minciună și fariseism”, a explicat Geoană.

 

×
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close