Antena 3 CNN Actualitate George Copos, executat de Fisc

George Copos, executat de Fisc

George Copos, executat de Fisc
18 Mai 2016   •   18:21

Fiscul scoate la licitaţie două terenuri aflate sub sechestru de lângă baza Pro Rapid din Bucureşti, aparţinând unei firme din grupul controlat de familia omului de afaceri George Copos. Alte patru licitaţii de vânzare a celor două terenuri au fost programate în toamna anului trecut, însă acestea au eşuat pentru că nu au existat participanţi, potrivit Adevărul.

Astfel, Agenţia Naţională de Administrare Fiscal (ANAF) organizează la 30 mai, ora 12.00, o licitaţie pentru vânzarea unui teren de 10.000 de metri pătraţi în Bucureşti, lângă baza Pro Rapid, preţul de pornire fiind cel de evaluare, respectiv 5,199 milioane de lei (1,155 milioane de euro). Astfel, preţul pe metru pătrat este de 115,55 euro.

În anunţul publicat pe portalul ANAF se precizează că aceasta este prima licitaţie, debitor fiind Ana Residences SA, parte a grupului controlat de familia Copos. O zi mai târziu, la 31 mai, ANAF mai organizează o licitaţie pentru un teren de 10.000,08 metri pătraţi, situat în Bucureşti, preţul de pornire fiind de 3,369 milioane de lei (750.000 de euro), debitor tot Ana Residences SA. În anunţ se precizează că societatea nu este plătitoare de TVA.

Pentru a recupera din datoriile bugetare ale clubului de fotbal Rapid, Direcţia Finanţe Publice Bucureşti a scos la vânzare prin licitaţie cele două terenuri în suprafaţă de câte un hectar, aparţinând firmei Ana Residence, care este garant ipotecar în favoarea clubului. C

×
Subiecte în articol: George Copos ANAF
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close