Antena 3 CNN Actualitate Gest sfidător la Covasna. Drapelul naţional a fost înlăturat de autoritățile locale de pe turla Primăriei Sfântu Gheorghe

Gest sfidător la Covasna. Drapelul naţional a fost înlăturat de autoritățile locale de pe turla Primăriei Sfântu Gheorghe

Gest sfidător la Covasna. Drapelul naţional a fost înlăturat de autoritățile locale de pe turla Primăriei Sfântu Gheorghe
Sursa foto: foto: Agerpres
09 Sep 2016   •   09:04

Tricolorul românesc arborat joi pe turla Primăriei Sfântu Gheorghe, cu prilejul aniversării a 72 de ani de la eliberarea oraşului de sub ocupaţie fascist-hortystă, a fost înlăturat, transmite Agerpres.

Preşedintele Asociaţiei Judeţene a Cadrelor Militare în Retragere şi Rezervă Covasna, col. (r) Ioachim Grigorescu, a declarat vineri că gestul autorităţilor locale este "sfidător" şi că va face demersurile necesare pentru modificarea legii, astfel încât arborarea drapelului naţional pe turla primăriei să fie obligatorie.

"Nu are sens să continuăm discuţiile cu ei, că nu avem cu cine. Vom acţiona altfel, vom cere modificarea legii. Tricolorul românesc să fie pe turlele tuturor primăriilor", a declarat pentru AGERPRES, col. (r) Ioachim Grigorescu.

El a ţinut să reamintească faptul că Sfântu Gheorghe a fost primul oraş din Ardealul de Nord eliberat pe sub ocupaţie străină, pe 8 septembrie 1944, zi în care Armata Română a înălţat pentru prima dată acest steag pe turla primăriei, ca simbol al libertăţii.

Primarul Antal Arpad a declarat săptămâna trecută că va arbora tricolorul în ziua de 8 septembrie, din respect pentru veteranii de război, dar că acesta nu va rămâne definitiv pe turlă, deoarece, pe de o parte, legea reglementează clar cum trebuie arborate steagurile pe instituţiile publice, respectiv la intrarea principală şi nu în altă parte, iar pe de alta, pe turlă există un ornament care împiedică acest lucru.

În cursul zilei de joi, prefectul judeţului Covasna, Sebastian Cucu, a făcut un apel public către conducerea Primăriei Sfântu Gheorghe de a nu înlătura drapelul de pe turla instituţiei, menţionând că "preţuirea memoriei eroilor care au căzut pentru patrie şi cinstirea veteranilor de război care au luptat pentru libertatea şi unitatea naţiunii române poate fi veşnică şi nicidecum provizorie"

Jurnalistul Dan Tanasă a scris pe blogul său că primarul municipiului Sfântu Gheorghe a arborat pe turla primăriei un drapel al României de mici dimensiuni, care părea mai degrabă ''atârnat'' decât arborat.

sursa: dantanasa.ro

×
Subiecte în articol: sfantu gheorghe
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close