Antena 3 CNN Actualitate Preot criticat de Patriarhia Română, după ce a postat pe Facebook poze cu Ileana Ciuculete în sicriu

Preot criticat de Patriarhia Română, după ce a postat pe Facebook poze cu Ileana Ciuculete în sicriu

Preot criticat de Patriarhia Română, după ce a postat pe Facebook poze cu Ileana Ciuculete în sicriu
Sursa foto: Foto:Cristian Pomohaci/Facebook
20 Mar 2017   •   14:44

Un preot a provocat revoltă pe Internet după ce a publicat pe Facebook mai multe fotografii cu regretata artista Ileana Ciuculete în sicriu, la slujba de înmormântare. 

În poze se vede chipul acesteia. Fotografiile au fost făcute în timp ce preotul Cristian Pomohaci, parohul bisericii din Moşuni, a venit să se roage la biserica unde trupul cântăreţei a fost depus. 

În postarea de pe Facebook părintele a scris - "O rugăciune , o lacrimă , flori și aplauze ..... Ileana Ciuculete". 

Mii de oameni au criticat gestul preotului şi i-au scris că ar fi trebuit să ceară aprobarea familiei.

Reacția Patriarhiei Române

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu, a declarat, într-o intervenție telefonică la Antena 3, că gestul părintelui este unul criticabil, arătând că slujba de înmormântare a oricui, fie că a fost o personalitate, ori un om simplu, trebuie să își păstreze sobrietatea maximă. ”Nu e loc de aplauze, nu e loc decât de rugăciune pentru cel plecat”, a spus părintele Vasile Bănescu.

De asemenea, pe lângă faptul că aceste fotografii nu pot apărea în mod firesc în spațiul public fără acordul familiei, ”nu este firesc să exhibăm chipul cuiva adormit întru Domnul; trebuie să îl păstrăm în memoria noastră ca pe un om viu”, a mai spus purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, care recomandă retragerea acestor imagini.

 

Citește și:

Cine este preotul-artist Cristian Pomohaci, care a făcut publice fotografii cu Ileana Ciuculete în sicriu

×
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close