Antena 3 CNN Actualitate Gheorghe Falcă, un posibil înlocuitor al lui Vasile Blaga la șefia PNL

Gheorghe Falcă, un posibil înlocuitor al lui Vasile Blaga la șefia PNL

Gheorghe Falcă, un posibil înlocuitor al lui Vasile Blaga la șefia PNL
Sursa foto: Foto: Facebook
28 Sep 2016   •   13:16

Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă este un posibil înlocuitor pentru Vasile Blaga în calitate de co-președinte al PNL. Logica acestei eventuale mutări poate fi găsită în așa-numitul „Decalog al integrității”, adoptat de Partidul Național Liberal în luna decembrie a anului trecut, scrie psnews.

Ultimul punct al decalogului îl vizează acum direct pe Vasile Blaga.

„10. Probleme penale. a. Să nu fi fost condamnat definitiv pentru o infracţiune de corupţie sau pentru infracţiuni comise cu violenţă. b. Să nu fi fost condamnat definitiv pentru alte infracţiuni cu intenţie. c. Să nu fi început împotriva sa urmărirea penală pentru fapte de corupţie sau infracţiuni comise cu violenţă. d. Să nu fi fost trimis în judecată pentru alte infracţiuni comise cu intenţie. e. Să nu se afle într-o măsură preventivă – arest, arest la domiciliu sau control judiciar pentru orice infracţiune cu intenţie”.

Vasile Blaga a demisionat miercuri din funcţia de copreşedinte al Partidului Naţional Liberal şi coordonator al campaniei electorale pentru alegerile parlamentare.

"În urma acuzaţiilor care mi s-au adus astăzi, îmi voi dovedi nevinovăţia în faţa instituţiilor abilitate. Eu însumi sunt garantul respectării Statutului PNL şi a tuturor deciziilor partidului. Nu pot să cer colegilor mei să respecte criteriile de integritate, iar eu să nu o fac. Ca atare, voi acţiona în consecinţă şi îmi depun demisia din funcţia de copreşedinte al Partidului Naţional Liberal şi din cea de şef de campanie pentru alegerile parlamentare din acest an", a anunţat Blaga.

×
Subiecte în articol: gheorghe falca vasile blaga demisie PNL
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close