Antena 3 CNN Actualitate Cum vor schimba cutremurele fața Capitalei. Mărmureanu: Cartierul Drumul Taberei va fi un munte, Berceni se va scufunda

Cum vor schimba cutremurele fața Capitalei. Mărmureanu: Cartierul Drumul Taberei va fi un munte, Berceni se va scufunda

Cum vor schimba cutremurele fața Capitalei. Mărmureanu: Cartierul Drumul Taberei va fi un munte, Berceni se va scufunda
Sursa foto: Foto: pixabay.com
05 Mar 2017   •   08:48

Dincolo de efectele devastatoare imediate, cuantificate în vieţi omeneşti şi distrugeri materiale importante, pe termen lung, cutremurele redefinesc spaţiul în care trăim. Iar pe termen foarte lung… schimbă complet faţa planetei.

Gheorghe Mărmureanu, preşedintele de onoare al Institutului Naţional de Cercetare- Dezvoltare pentru Fizica Pământului, a spus ce transformare de domeniul SF va suferi, în timp, capitala României, scrie libertatea.ro.

“Pământul este o planetă vie, se mişcă permanent. Ca atare, nu este nimic ieşit din comun în faptul că platoul dinspre Drumul Taberei, inclusiv locul unde se află acum Palatul Parlamentului, creşte cu aproximativ 4 milimetri anual şi, peste timp, acolo va fi un munte. Zona Berceni, în schimb, se scufundă 5 milimetri anual, iar acolo va fi o mare depresiune”, ne-a dezvăluit seismologul Gheorghe Mărmureanu, preşedintele de onoare al Institutului pentru Fizica Pământului.

Mişcările imperceptibile se transformă periodic în scuturări violente ale scoarţei terestre: cutremurele. Atunci, relieful se schimbă ceva mai mult, iar zone întregi se pot înălţa sau scufunda cu mai mult de 4-5 milimetri.

 

×
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close