Antena 3 CNN Actualitate Gheorghe Ștefan, trimis în judecată într-un nou dosar

Gheorghe Ștefan, trimis în judecată într-un nou dosar

Gheorghe Ștefan, trimis în judecată într-un nou dosar
Sursa foto: Foto: Agerpres.ro
25 Apr 2017   •   15:55

Procurorii DNA Bacău l-au trimis în judecată pe Gheorghe Ştefan, la data faptei, primar al municipiului Piatra Neamţ şi vicepreşedinte al unei formaţiuni politice, pentru trafic de influenţă într-un dosar privind atribuirea unui contract aferent unui proiect finanţat din fonduri nerambursabile. 

În prezent, Gheorghe Ştefan se află în detenţie în urma condamnărilor din alte două dosare. 

În 2009, în contextul în care o societate intenţiona să participe la o procedură publică de atribuire a unui contract finanţat din fonduri nerambursabile, Gheorghe Ştefan, în calitatea menţionată, i-a solicitat administratorului acestei firme să-i remită o sumă de bani reprezentând 10% din valoarea lucrărilor ce urmau a fi efectuate, se arată într-un comunicat transmis Agerpres. 

"Banii respectivi au fost pretinşi de Gheorgeh Ştefan în schimbul promisiunii acestuia de a interveni pe lângă persoane din conducerea Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit în vederea influenţării rezultatului procedurii de atribuire a respectivului contract de lucrări. În temeiul acestei înţelegeri, în cursul anului 2011, printr-un intermediar, inculpatul Ştefan a primit de la reprezentantul acelei societăţi comerciale, în numerar, suma de 200.000 lei", susţin procurorii. 

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Neamţ. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: gheorghe stefan judecata dosar DNA procurori
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close