Antena 3 CNN Actualitate Gorghiu: Cred că Olteanu este un om corect. Am fost colegă cu el și asociat

Gorghiu: Cred că Olteanu este un om corect. Am fost colegă cu el și asociat

Gorghiu: Cred că Olteanu este un om corect. Am fost colegă cu el și asociat
de M.Z.    |    29 Iul 2016   •   18:31

Copreședintele PNL Alina Gorghiu a spus, vineri, că ea crede în nevinovăția lui Bogdan Oltean, pe care îl crede un ”om corect” și cu care a fost asociată.

”Nevinovăția e evidentă oricând, nu doar a lui Bogdan Olteanu, ci a oricărui om care merge în fața instanței să-și arate nevinovăția. Apoi, n-am comentat niciodată dosare în curs și nici n-am s-o fac”, a spus Alina Gorghiu, copreședinte PNL, vineri, la emisiunea 100 de minute, de la Antena 3.

Alina Gorghiu a spus că îl știe un om corect pe Olteanu, dar nu ar vrea să lase să planeze asupra partidului vreo suspiciune că în 2008, campania a fost finanţată ilegal sau că fostul premier Călin Popescu-Tăriceanu ar fi finanţat PNL cu fonduri ilegale.

Șefa liberalilor a mai precizat că a fost colegă cu Bogdan Olteanu și asociată cu el într-o firmă de avocatură.

”Rămâne ca ancheta să stabilescă concluzia, nu pot eu să mă pronunț”, a adăugat Alina Gorghiu.

Viceguvernatorul BNR Bogdan Olteanu a fost reţinut joi noaptea de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru trafic de influenţă în dosarul lui Sorin Ovidiu Vîntu.

Potrivit unui comunicat al DNA, în perioada iulie - noiembrie 2008, inculpatul Olteanu Bogdan, în calitate de preşedinte al Camerei Deputaţilor, a solicitat și primit de la un om de afaceri suma de 1.000.000 de euro și sprijin electoral, constând în servicii de marketing și consultanță, în schimbul efectuării de demersuri pe lângă membrii Guvernului României pentru determinarea numirii unei persoane pe postul de guvernator al Deltei Dunării.

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu a fost adus joi dimineaţa la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie cu o autospecială de la Penitenciarul Rahova. El a venit la DNA în legătură cu un memoriu pe care l-a înaintat procurorilor anticorupţie.

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close