Antena 3 CNN Actualitate Gospodării inundate în Râmnicu Vâlcea

Gospodării inundate în Râmnicu Vâlcea

Gospodării inundate în Râmnicu Vâlcea
28 Noi 2015   •   16:59

20 de gospodării din cartierul Râureni din Râmnicu Vâlcea au fost inundate vineri noaptea, apa de pe versanți inundând grădinile, curțile, casele și beciurile oamenilor de pe strada Ciocănești. Locuitorii spun că situația care se repetă la fiecare cădere abundentă de precipitații.

Toate canalele colectoare din amonte de case sunt fie colmatate, fie au dispărut, astfel încât apa nu se poate scurge decât prin gospodăriile oamenilor. Reprezentanții ISU spun că nu au unde să deverseze apa, în zonă fiind numai proprietăți.

Locuitorii au improvizat o rigolă colectoare în dreptul curților prin care au dirijat apa spre drumul principal.

Primarul a afirmat că reprezentanții ANIF trebuie să reevalueze situația din teren și să refacă zona canalelor colectoare.

"Cunoaștem problema, aici s-au dat autorizații poate fără respectarea normelor, au fost distruse canalele colectoare, multe s-au colmatat, trebuie refăcută toată suprafața din punct de vedere al îmbunătățirilor funciare. Ne simțim neputincioși în fața oamenilor. Vom căuta soluții pentru a improviza soluții de moment ca să le scoatem oamenilor apa din curți și case", a precizat pentru Agerpres primarul interimar al municipiului din Râmnicu Vâlcea Ion Gigi Matei.

×
Subiecte în articol: inundatii Râmnicu Vâlcea
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close