Antena 3 CNN Actualitate Gravide tratate cu gaz să nască binedispuse

Gravide tratate cu gaz să nască binedispuse

Gravide tratate cu gaz să nască binedispuse
30 Iul 2015   •   18:46

Femeile care merg la Maternitatea „Elena Doamna" din Iaşi nasc cu zâmbetul pe buze. Acolo medicii folosesc din nou gazul ilariant care înlătură teama şi durerile. Ei speră că astfel vor convinge cât mai multe paciente să nască natural, potrivit TVR. Metoda a mai fost folosită şi anul trecut la Iaşi, pentru doar două luni.

Medicii ieşeni au decis reluarea acestei proceduri îngrijoraţi de numărul exagerat de mare de cezariene. Dacă în 2006 în spital 29 % dintre naşteri erau prin cezarianã, în 2013 s-a ajuns la aproape 50%.

Gazul folosit este un amestec special pentru gravide ca să le ajute în timpul naşterii. Specialiştii susţin că este redusă la minim durerea şi este eliminată total starea de nelinişte.

După aproximativ 2 minute de la încetarea administrării gazului, efectele dispar, iar potrivit medicilor în 20 de minute, pacienta s-ar putea urca şi la volan.

Pe de altă parte unii specialişti susţin că deşi la noi a apărut recent este o metodă învechită.

Potrivit reprezentanţilor Societăţii de Obstretică şi Ginecologie din România în majoritatea ţărilor din vestul Europei, la naşterea naturală se foloseşte anestezia epidurală mult mai uşor de controlat decât administrarea unui gaz ilariant.

×
Parteneri
Creștere progresivă a contribuţiei la pensii. Milioane de români vizați
x close