Antena 3 CNN Actualitate Prima reacție a lui Grindeanu, după ce Kovesi ar fi cerut procurorilor ”să se ajungă la domnul premier”

Prima reacție a lui Grindeanu, după ce Kovesi ar fi cerut procurorilor ”să se ajungă la domnul premier”

Prima reacție a lui Grindeanu, după ce Kovesi ar fi cerut procurorilor ”să se ajungă la domnul premier”
Sursa foto: Foto: gov.ro
de M.Z.    |    21 Iun 2017   •   17:42

Premierul Sorin Grindeanu a afirmat miercuri, referitor la înregistrările apărute în spaţiul public care o privesc pe şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, că n-a răspuns niciodată de problemele de patrimoniu pe vremea când era viceprimar la Timişoara. 

Întrebat la Palatul Victoria dacă se simte o ţintă a DNA, Grindeanu a răspuns: "Te simţi ţintă în momentul în care te simţi vinovat. Am văzut că unii luptă cu 'sistemul' (...) şi sunt victime (...). În perioada 2008-2012, cât am fost viceprimar al municipiului Timişoara, eu n-am răspuns niciodată de problemele de patrimoniu, n-am niciun fel de semnături pe contracte". 

Totodată, Grindeanu a precizat că Ministerul Justiţiei şi Inspecţia Judiciară trebuie să verifice aspectele legate de înregistrările apărute în spaţiul public. 

"E treaba Ministerului Justiţiei, a Inspecţiei Judiciare (...) să vadă cât e real, ce s-a întâmplat şi aşa mai departe. Trebuie clarificate lucrurile", a mai afirmat Grindeanu. 

Citiți și Kovesi, ordine către procurori: Să ajungem la domnul premier/ OUG 13: Mi-aş fi dorit să ieşim cu un dosar cu ministru - ÎNREGISTRĂRI

O înregistrare în care şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, ar da ordine procurorilor din subordinea sa ''să ajungă la premier'' a fost difuzată duminică la Antena 3. 

În înregistrare, şefa DNA ar discuta cu procurorul Jean Uncheşelu, potrivit Antena 3: ''Uncheşelu, ştiţi ce-mi doresc: să 'decapaţi' instituţional în dosarul ăla cu casele şi să ajungem la domnul premier care a semnat contractele alea. Şi-am avut o discuţie la Cheile Grădiştei şi tot nu am auzit ce s-a întâmplat. (...) Posturi în plus avem, poliţişti în plus avem, specialişti în plus avem, dosare avem. (...) Sunt unele chestiuni îngrijorătoare: sunt dosare de 6-7 ani cu urmărire penală începută şi care nu e soluţionată. (...) Mă îngrijorează de ce nu-i înhăţăm!'' 

Dosarul ar fi legat de o fraudă cu 967 de case naţionalizate, dosar în care Nicolae Robu şi fostul primar al Timişoarei Gheorghe Ciuhandu au fost puşi sub acuzare. 

Reacția oficială a Guvernului, după înregistrarea în care Kovesi ar cere ”să se ajungă la premier”

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close