Antena 3 CNN Actualitate Guvernul a aprobat Strategia militară a României

Guvernul a aprobat Strategia militară a României

Guvernul a aprobat Strategia militară a României
28 Sep 2016   •   17:28

Guvernul a aprobat, miercuri, Strategia militară a României - Forţe armate moderne, pentru o Românie puternică în Europa şi în lume, analizată şi adoptată în şedinţa CSAT din luna mai. Strategia se încadrează în termenul de trei luni de la aprobarea Cartei albe a apărării, stabilit prin lege, pentru avizare şi aprobare.

Documentul aprobat de Executiv porneşte de la abordarea extinsă a securităţii naţionale, promovată în cadrul Strategiei Naţionale de Apărare a Ţării pentru perioada 2015-2019, confirmând caracterul inter-instituţional, în care dimensiunea de apărare se îmbină şi se echilibrează reciproc cu dimensiunile diplomatică, economică şi de informaţii, se arată într-un comunicat al Guvernului.

Conform sursei citate, în elaborarea strategiei s-a avut în vedere faptul că efortul principal se concentrează pe asigurarea capacităţii operaţionale şi de reacţie a structurii de comandă şi structurii de forţe pentru apărarea, prin efort propriu, a integrităţii teritoriale şi suveranităţii naţionale şi pentru participarea la misiunile de apărare colectivă a teritoriului statelor membre ale Alianţei Nord-Atlantice.

 

×
Subiecte în articol: guvern
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close