Antena 3 CNN Actualitate Guvernul ar putea discuta miercuri moficări ale Codurilor Penale

Guvernul ar putea discuta miercuri moficări ale Codurilor Penale

Guvernul ar putea discuta miercuri moficări ale Codurilor Penale
Sursa foto: Foto: gov.ro
15 Noi 2017   •   13:26

Guvernul ar putea discuta, în şedinţa de miercuri, un proiect de lege pentru modificarea şi completarea Legii privind Codul penal şi a Legii privind Codul de procedură penală, se arată într-un comunicat al Executivului, remis AGERPRES. 

Surse guvernamentale au declarat, pentru AGERPRES, că acest proiect de lege vizează punerea în acord a Codurilor penale cu mai multe decizii ale Curţii Constituţionale. 

Printre proiectele de acte normative care ar putea fi incluse în şedinţa Executivului se numără şi un proiect de lege pentru modificarea Legii 70/2015 pentru întărirea disciplinei financiare privind operaţiunile de încasări şi plăţi în numerar şi pentru modificarea OUG 193/2002 privind introducerea sistemelor moderne de plată. 

Totodată, Guvernul ar putea discuta un proiect de hotărâre privind aprobarea unei sume din bugetul asigurărilor pentru şomaj pe anul 2017 pentru plata venitului lunar de completare de care beneficiază persoanele disponibilizate de la Societatea Complexul Energetic Hunedoara S.A. 

Pe agenda şedinţei se află şi un memorandum cu tema "Acordul de principiu pentru contractarea unui împrumut, în valoare de până la 35 milioane de euro, de la Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, pentru sprijinirea activităţilor preliminare realizării proiectului de construcţie a autostrăzii Ploieşti-Braşov". 

Totodată, Guvernul ar putea discuta un memorandum referitor la aprobarea organizării concursurilor/examenelor de recrutare/promovare în vederea ocupării de posturi vacante corespunzătoare unor funcţii publice de conducere şi execuţie din cadrul aparatului propriu al Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat. 

De asemenea, în şedinţa de miercuri, Guvernul ar putea să exprime şi un punct de vedere referitor la proiectul de lege de revizuire a Constituţiei, provenit dintr-o propunere legislativă iniţiată de cetăţeni cu drept de vot, dar şi un punct de vedere referitor la proiectul de lege privind instituirea Zilei Minorităţilor Naţionale din România. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: modificari guvern
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close