Antena 3 CNN Actualitate Imagini dramatice. Salvatorii au ajuns la doi dintre minerii blocați în subteran. VIDEO

Imagini dramatice. Salvatorii au ajuns la doi dintre minerii blocați în subteran. VIDEO

Imagini dramatice. Salvatorii au ajuns la doi dintre minerii blocați în subteran. VIDEO
Sursa foto: FOTO: captură video/ Antena 3
05 Oct 2017   •   19:17

UPDATE: Echipele de intervenţie din mina Lupeni au ajuns la al doilea miner blocat în subteran, care este sănătos şi poate comunica cu salvatorii, a declarat, joi seara, Toma Petcu, ministrul Energiei, prezent la mina Lupeni. 

"Colegii noştri au ajuns foarte aproape de cel de-al doilea miner, comunică cu el, au un dialog, asta ne spune foarte clar că este bine şi este sănătos. Sperăm ca foarte curând să începem deblocarea celui de-al doilea miner şi, în paralel, avem şi procedura de căutare a celui de-al treilea miner. Operaţiunea se va încheia în momentul în care îi vom scoate teferi pe toţi cei trei mineri. Sperăm ca în termen cel mai scurt să reuşim să ajungem şi la al doilea miner, să începem deblocarea şi procedura de urcare spre suprafaţă a acestuia", a spus ministrul. 

Al doilea miner a vorbit despre cum se simte, unde este poziţionat şi se încearcă localizarea exactă pentru a se săpa în acea zonă, a mai spus ministrul. 

UPDATE: Echipele de salvatori au ajuns la unul dintre cei trei mineri prinşi în subteranul minei Lupeni în urma prăbuşirii tavanului galeriei, acesta fiind conştient şi cooperant, urmând a fi scos în curând la suprafaţă, a declarat ministrul Energiei, Toma Petcu. 

El a mai adăugat că după operaţiunea din evacuare din subteran a minerului rănit, care are prins un picior de materialul căzut din tavanul galeriei, se va acţiona pentru transportul acestuia la o unitate medicală, fiind pregătit inclusiv un elicopter cu termoviziune pe timp de noapte pentru a-l prelua de urgenţă în caz de necesitate. 

UPDATE  Echipele de salvare mai au de parcurs încă patru metri pentru a ajunge la minerii blocați în subteran. Potrivit ultimelor informații, cele trei victime ar putea fi răspândite pe 25 de metri de galerie surpată, pentru că fiecare dintre ele a fost suprinsă în altă zonă a galeriei.

UPDATE Echipele de salvare încearcă în aceste momente să mențină un contact verbal cu minerii care au rămas prinși în spatele zidului de cărbune. Cantitatea de carbune este foarte mare. Specialiștii spun că suplimentează aerul existent dincolo de zidul de cărbune cu un compresor pe care îl utilizează la un anumit interval de timp.

STIRE INIȚIALĂ Unul dintre minerii care au scăpat din subteranul minei Lupeni a fost dus de urgență la spitalul din Petroșani. 

În abataj lucrau unsprezece mineri, opt au reușit să fugă însă trei dintre ei au rămas blocați acolo.

În continuare, echipele de intervenție încearcă să-i salveze și pe minerii care au fost prinși sub dărămături.

×
Subiecte în articol: spital
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close