Antena 3 CNN Actualitate Imigranţi irakieni prinşi în timp ce treceau ilegal frontiera

Imigranţi irakieni prinşi în timp ce treceau ilegal frontiera

Imigranţi irakieni prinşi în timp ce treceau ilegal frontiera
29 Aug 2015   •   18:55

Agenții Gărzii de Coastă au interceptat cinci irakieni care au trecut ilegal frontiera terestră în zona orașului Negru Vodă, călăuzele lor fiind un cetățean britanic și unul german, anunţă Agerpres.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Gărzii de Coastă, comisarul șef Adrian Burcea, în cadrul unei operațiuni speciale derulate sub coordonarea procurorului legal învestit din cadrul Parchetului Tribunalului Constanța, au fost depistați un britanic (39 ani) și cinci irakieni — doi bărbați (de 24 și 34 ani), două femei (de 20 și 27 ani) și un minor.

Aceștia au trecut ilegal granița dinspre Bulgaria, pe jos, în apropierea Punctului de Trecere a Frontierei (PTF) Negru Vodă.

"Inițial, grupul în cauză, îmbarcat într-un autovehicul înmatriculat în Anglia și condus de un cetățean german (de 48 ani), a intenționat să intre în țară prin PTF Negru-Vodă, dar pentru că nu au putut prezenta documente justificative privind scopul și condițiile șederii, nu s-a permis intrarea în România pentru cei cinci irakieni. Grupul a făcut cale întoarsă în Bulgaria iar câteva ore mai târziu toți cei șase au fost capturați și reținuți în timp ce treceau ilegal frontiera, pedestru", a precizat purtătorul de cuvânt.

Sâmbătă, pe parcursul cercetărilor, s-a remarcat implicarea activă în tranzitarea grupului de migranți clandestini a cetățeanului german, conducătorul autoturismului, în organizarea activităților ilegale.

Conform sursei citate, între timp, el a intrat legal pe teritoriul României, pentru a-i aștepta și prelua pe migranți. Cu sprijinul Poliției Rutiere, acesta a fost depistat în trafic și reținut pentru cercetări.

Tot sâmbătă, procurorul de caz a instituit sechestru asigurător pentru autovehiculul folosit de aceștia și a sesizat Tribunalul Constanța cu propunere de arestare pentru britanic și german, sub acuzația de trafic de migranți. Irakieni au fost returnați autorităților în baza acordului de readmisie.

×
Subiecte în articol: imigranti garda de coasta
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close