Antena 3 CNN Actualitate "În Bârlad nu deszăpezesc decât în zona oamenilor importanţi. Aşa am ajuns?!".Mesaje disperate, primite de la utilizatorii www.antena3.ro

"În Bârlad nu deszăpezesc decât în zona oamenilor importanţi. Aşa am ajuns?!".Mesaje disperate, primite de la utilizatorii www.antena3.ro

"În Bârlad nu deszăpezesc decât în zona oamenilor importanţi. Aşa am ajuns?!".Mesaje disperate, primite de la utilizatorii www.antena3.ro
de O.P.    |    20 Dec 2012   •   14:53

Mii de oameni sunt blocaţi la această oră în case, iar zeci de drumuri sunt impracticabile. Codul portocaliu a fost prelungit, iar vremea rea continuă să faca ravagii în ţară.

Utilizatorii www.antena3.ro, care au rude sau cunoştinţe în situaţii critice, ne-au trimis mesajele lor pe adresa [email protected], acolo unde aşteptăm şi informaţiile voastre, dar şi imagini cu zonele înzăpezite.

Iacob Manuela ne-a trimis aceste imagini, însoţite de următorul mesaj:

"Buna ziua! Asa arata situatia in Romania, jud Vaslui. Asa se dezapezeste drumul...cu lama pe sus....iar asa arata "dezapezit", adica la fel ca inainte sa treaca utilajul... omul de contact de la drumuri a zis sa nu mai sun ca dl Ponta a declarat ca utilajele sa nu plece la drum pana nu se opreste ninsoarea... iar cand am sunat a 2 a oara a zis ca le dezapezesc in ordinea importantei drumurilor... Oare ne pot spune si noua care oameni sunt mai importanti??? Asa am ajuns? Sa fim clasificati.... au bagat utilajele de deszapezire spre Crang ca acolo sunt vilele oamenilor importanti din Birlad... 
Romania  noastra...."




Alexandru Gheorghe:
"Suntem blocati in Bulgaria in localitatea Shabla la 25 km de granita. Vrem sa ajungem acasa in Constanta. drumurile sunt blocate. Avem noroc ca ne-am cazat la niste oameni dar aseara era sa murim inghetati pe camp inzapeziti.

Am suant la 112 abia stiau sa vorbeasca engleza si ne au spus sa asteptam politia, dar bineinteles ca nu ii interesa pe politisti, i-am gasit la intrare in localitate in Shabla cand am ajuns. Cel care ne-a ajutat cu vola, ne-a oferit ajutorul doar dupa ce i-am dat 12 leva, altfel ne lasa in camp.

Face-ti ceva va rugam, luati legatura cu autoritatile bulgare pentru a dezapezi dumurile. Am primit informatii de la un vames de la Vama Veche, cum ca bulgarii nu dezapezesc decat atunci cand se opreste de tot ninsoarea si ca deasemenea au refuzat ca o masina din Romania sa dezapezeasca drumul pana la prima localitate. In camp au mai ramas si alti romani. Multumesc!" 

Ony ne-a trimis aceste imagini pe adresa de mail [email protected], din Valul lui Traian, Constanţa:






Roberta Mihalciuc:
"Dl Prefect Macaleti in continuare nu stie pe ce lume traieste cand spune ca nu mai sunt drumuri inzapezite. Suntem in Havarna pe un drum judetean inzapeziti de 8 zile. Ne-a uitat Dumnezeu aici. Nu mai avem marfa in magazine, ne vin copii in vacanta si ne stau pe drumuri domnilor. Suntem in anul 2012.Nu va e rusine, domnilor?"

Maria Dumitrache:
"Va rugam a ne ajuta intr-un caz din Constanta. Parintele Ioan si Parintele Dorotei sunt inzapeziti undeva pe DN3 in Constanta, intre Adamclisi si Deleni. Au venit in ajutor cateva tractoare, dar nu pot face nimic. Va rugam sa ii ajutati cu un sfat, o informatie, orice. Va multumim din suflet. Maria".

Loredana Lador:
"Buna ziua! Vad ca la situatia sinistratilor din Radauti Prut nu se gandeste nimeni. Aceasta comuna este inzapezita si blocata de o sapatamana si nimeni nu face nimic pentru oamenii de acolo. M-ar interesa care este pozitia autoritatilor cu privire la acest sat uitat de lume de parca n-ar exista pe harta Romanie? Se stie ca aceasta comuna functioneaza cu un singur angajat al Primariei ceilalti fiind blocati prin diverse localitati ale judetului?

Se stie faptul ca un microbuz cu cetateni ai Republicii Moldova a ramas inzapezit si pasagerii moldoveni nu pot ajunge acasa? Si nu vor ajunge nici de Craciun deoarece este imposibil sa se deszapezeasca zapada de 3 metri de pe drumurile nationale? Se stie ca posta nu ajunge si n-a ajuns de o saptamana, magazinele nu sunt alimentate, copii plecati la liceele din judet sunt blocati fara bani si fara mancare de o saptamana... Si noi ce facem? 

Se asteapta, ca si in celelalte cazuri, sa moara cineva pentru a se interveni? Ganditi-va ca daca se intrerupe curentul electric va fi dezastru. Sunt cu adevarat 80.000 de sinistrati, 650 km de drum judetean, 4 utilaje de deszapezire si un numar nedefinit de incompetenti. Situatia e drastica pentru ca nu exista nicio speranta ca drumurile nationale care duc spre Radauti Prut sa se deblocheze pana la Craciun sau Anul Nou. Ce sarbatori vor avea acesti oameni daca nu au de unde cumpara alimente si sunt complet izolati de lume? Va rog sa transmiteti macar un fragment din mesajul meu si sa intrebati invitatii din emisiunile de astazi (inclusiv Victor Ponta) daca stiu ceva de situatia oamenilor din aceasta comuna. Va multumesc!"

Dani:
"Buna ziua,
Va rugam disperati dezapeziti si Saveniul din judetul Botosani suntem izolati de 4 zile ,cei de la drumuri nici nu s au complicat sa dezapezeasca".

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close