Antena 3 CNN Actualitate În Premieră: La moara cu noroc - trei români, capete de afiș la Moulin Rouge

În Premieră: La moara cu noroc - trei români, capete de afiș la Moulin Rouge

În Premieră: La moara cu noroc - trei români, capete de afiș la Moulin Rouge
23 Oct 2016   •   21:55

Picioare lungi, abdomen de fier, inhibiție zero și multe multe pene. E o descriere simplă, la prima vedere, a celui mai faimos cabaret din lume. Dincolo de luminile care mai mult evidențiază decât ascund, universul Moulin Rouge e plin de secrete. Viață la scară mică.

Într-un secol și jumătate, în acest loc, considerat pe vremuri al pierzaniei, au intrat cele mai mari personalități ale pământului: de la artiști la prinți.

Trei români, capete de afiș la Moulin Rouge

De peste un secol, spectacolul de la Moulin Rouge se ține cu casa închisă. Iar, de ani buni, cap de afiș este românul Alex Deneș. Sunt trei români în total în cabaretul parizian și sunt veteranii trupei. Mulți au venit, mulți au plecat. Ai noștri au rămas și asta se datorează tehnicii impecabile deprinse de cei trei în dura scoală românească de balet.

”Majoritatea a visat ani de zile să vină să vadă spectacolul la Moulin Rouge. Pentru francezi este o emblema a Parisului. Cancanul este ceva nemaipomenit pentru cei care vin din străinătate. E o vacanță pentru care au făcut mari sacrificii, deci nu vin să vadă un dansator care e în al șaptelea an. Ei trebuie să ne vadă la maximul calităților noastre. Ca prezență de scenă, ca elemente tehnice, formă fizică. Asta m-a motivat în fiecare seară”, spune Alex Deneș.

E o adevărată fabrică Moulin Rouge. Oamenii, costumele, decorurile și luminile se schimbă extrem de rapid. Nicio secundă de respiro în cele două ore de show.

Asistenții funcționează ca niște ceasuri elvețiene. Căci, o ținută manevrată greșit poate duce la o dramă. De-a lungul anilor, s-au întâmplat multe accidente și incidente Moulin Rouge. Dar cei din sală observă rareori pericolele de pe scenă. Pur și simplu pentru că toți ochii sunt fixați pe goliciunea perfectă a dansatorilor.

Povestea apariției Moulin Rouge

×
Subiecte în articol: In premiera
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close