Antena 3 CNN Actualitate Incendiu Balotești. Arafat: Incendiu a fost localizat. Se lucrează pentru lichidarea sa

Incendiu Balotești. Arafat: Incendiu a fost localizat. Se lucrează pentru lichidarea sa

Incendiu Balotești. Arafat: Incendiu a fost localizat. Se lucrează pentru lichidarea sa
27 Iun 2017   •   22:36

Update: "Incendiul de la Baloteşti este localizat şi în acest moment se lucrează pentru lichidarea lui. În prezent, nu mai există risc de extindere şi nu se mai ia în calcul varianta evacuării populaţiei din jur", a declarat Arafat.

Update: Inspectorul şef al Gărzii de Mediu Ilfov, Emil Grigore, a dat asigurări că nu există substanţe periculoase degajate în urma incendiului, iar purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti - Ilfov, Daniel Vasile, spune că locuitorii din zonă nu vor fi evacuaţi. De asemenea, Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti anunţă că traficul aerian pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă nu este afectat în niciun fel de incendiu, fumul degajat aflându-se la distanţă mare de aeroport.

Update: S-a auzit o nouă explozie. Depozitul de mobilă afectat aparţine Prestige Mob, societate înfinţată în anul 1998. La Baloteşti, există spaţiu de producţie deschis în 2003 şi având o suprafaţă totală de 11.000 de metri pătraţi.

Update: A început ploaia. Potrivit directorului executiv ANM, Elena Mateescu, „vremea este instabilă, vântul are 40-50 km la oră. Faptul că plouă limitează zona de extindere, dacă există substanțe toxice, ploaia ajută depunerea la sol. Ploaia se va opri repede, vremea se va amelioara, vântul se va îndrepta spre N-E, S-V”, a declarat Mateescu la Antena 3.

Fabrica fucționează de 15 ani de zile, iar potrivit datelor adunate de pe teren se pare că 850 de oameni ar fi angajați acolo. Pagubele sunt de milioane de euro. Lipsa hidranților a îngreunat operațiunea. Din fericire, focul nu s-a extins.

Update: Cele două depozite cuprinse, marţi seară, de un puternic incendiu în localitatea Baloteşti ard "generalizat" şi sunt prăbuşite în mare proporţie, a declarat Daniel Vasile, purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti - Ilfov. El a precizat că la ora actuală fumul nu se mai propagă vertical, ci aleatoriu, din cauza vântului. Din interiorul uneia dintre hale se aud explozii succesive, de mare intensitate.

Purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti - Ilfov, Daniel Vasile, a declarat că cele două depozite cuprinse de incendiu în localitatea Baloteşti ard "generalizat" şi sunt prăbuşite în mare proporţie.

"Am decis retragerea pompierilor la o distanţă de siguranţă", a spus Vasile.

Update: Incendiul s-a extins pe o suprafață de 10.000 de metri pătrați, iar o nouă hală a fost cuprinsă de flăcări.

Numărul autospecialelor s-a suplimentat, iar oamenii din apropiere sunt sfătuiți să nu părăsească locuințele și să închidă geamurile.

Polițiștii fac apel la oameni să plece. Vântul a început să bată. Focul se apropie de butoaie de acetilenă și tuburi de oxigen. S-au auzit bubuituri.”, a declarat pentru Antena 3, Marius Huc.

Fumul se vede din zona Arcului de Triumf, care se află la o distanţă de 17 - 18 km faţă de zona incendiului. 

Explozii succesive se aud din cele două hale, iar flăcările au peste 10 metri înălțime.”, a declarat Daniel Vasile, ISU București.

În urma incidentului doi bărbați au necesitat îngrijiri medicale,unul suferind un atac de panică, iar altul inhalând fum, însă nu s-a necesitat spitalizarea.

Știrea inițală: Un incendiu a izbucnit marţi după-amiază la un depozit de mobilă și altul de mase plastice , din localitatea Baloteşti, fiind trimise la faţa locului peste 10 maşini de pompieri şi o mașină de descarcerare. 

”Suprafaţa afectată de flăcări este estimată la circa trei mii de metri pătraţi. Există posibilităţi de propagare la alte spaţii de depozitare. Conform primelor informații nu există victime în acest moment”, a declarat pentru Antena 3  Raed Arafat, secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne.

 

×
Subiecte în articol: incendiu depozit suprafata
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close