Antena 3 CNN Actualitate Fostul primar din Techirghiol, condamnat la închisoare cu executare pentru luare de mită

Fostul primar din Techirghiol, condamnat la închisoare cu executare pentru luare de mită

Fostul primar din Techirghiol, condamnat la închisoare cu executare pentru luare de mită
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    24 Mai 2016   •   18:08

Fostul primar al orașului Techirghiol, medicul veterinar Adrian Viorel Stan, a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Constanța, marți, la doi ani și opt luni de închisoare cu executare pentru luare de mită, informează agerpres.ro.

Conform minutei publicată de instanță, Curtea de Apel Constanța a admis apelul formulat de DNA și l-a condamnat definitiv la doi ani și opt luni de închisoare cu executare pe fostul primar din Techirghiol, Adrian Stan, deși el primise o condamnare de doi ani și opt luni de închisoare cu suspendare, la Tribunal, pentru luare de mită.

Serviciul Teritorial Constanța al Direcției Naționale Anticorupție (DNA) l-a trimis în judecată pe Stan, după ce acesta a fost reținut în timpul unui flagrant, organizat pe 13 octombrie 2015. 

În calitate de primar al orașului Techirghiol, acesta a pretins de la un om de afaceri sumele de 40.000 de lei și, respectiv, 64.000 de lei, pentru îndeplinirea unor atribuții de serviciu și plata unor facturi pentru serviciile prestate de firma respectivă. 

Sumele reprezentau un procent de aproximativ patru la sută din facturile de 1.100.000 de lei și, respectiv, 1.600.000 de lei care urmau să fie emise de societatea denunțătorului, în temeiul unui contract pentru executarea de lucrări și achitate de Primăria Techirghiol.

×
Subiecte în articol: inchisoare cu executare luare de mita
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close