Antena 3 CNN Actualitate Inedit A asistat la un avort, apoi și-a dat demisia. „Era viu și plângea, dar a trebuit să-l las să moară”

A asistat la un avort, apoi și-a dat demisia. „Era viu și plângea, dar a trebuit să-l las să moară”

A asistat la un avort, apoi și-a dat demisia. „Era viu și plângea, dar a trebuit să-l las să moară”
Sursa foto: Foto: wikipedia.org
07 Feb 2016   •   16:01

Marleen Goldstein a lucrat ca asistentă într-un spital în care se făceau avorturi, iar după 30 de ani a avut curajul să povestească anumite momente pe care le-a trăit.

”Soțul meu era rezident la un spital, iar eu tocmai primisem ”postul visurilor mele” la un spital din apropierea orașului Oakland. Credeam cu tărie în dreptul femeii de a avorta, iar atunci am simțit că voi ajunge să fac și eu parte din asta. Am fost angajată ca asistentă la această clinică care se ocupa de avorturi pentru sarcini aflate la termene înaintate. Am petrecut cam 30 de zile pe tura de zi pentru a mă familiariza cu procedurile. Am fost martoră și am asistat doctorul la procedurile efectuate: injectarea medicamentelor fetusului, a laminariei etc. În tura de zi chiar nu am văzut niciodată efectiv începutul contracțiilor în fază terminală. Nu mă simțeam confortabil, dar mi-am spus că acesta era un lucru nou și aveam nevoie să capăt mai multă experiență”, a povestit Goldstein, conform lifenews.com.

La aceste avorturi, femeia era dilatată cu laminaria, batoane din alge marine, care sunt plasate în colul uterin al femeii. Aceste batoane care absorb încet fluidul și dilată colul uterin; pot fi lăsate să acționeze peste noapte sau mai mult. Medicamentele erau injectate în bebeluș pentru a-l omorî în prima zi a procedurii. Avorturile la termen întârziat sunt des folosite și astăzi.

Citiți mai mult pe activenews.ro.

×
Subiecte în articol: avort
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close