Antena 3 CNN Actualitate Inedit A renunțat la civilizație și s-a retras în munți. Acum, mii de pelerini îi calcă pragul pentru câteva clipe de liniște și rugăciune

A renunțat la civilizație și s-a retras în munți. Acum, mii de pelerini îi calcă pragul pentru câteva clipe de liniște și rugăciune

A renunțat la civilizație și s-a retras în munți. Acum, mii de pelerini îi calcă pragul pentru câteva clipe de liniște și rugăciune
Sursa foto: Foto captura nypost.com
26 Mai 2017   •   12:09

Un fost tehnician din Belgia, în vârstă de 58 de ani, a renunțat la întreaga sa viață construită de-a lungul anilor la oraș pentru a deveni călugăr, într-o capelă de mici dimensiuni construită pe o stâncă, în munții din vestul Austriei, scrie nypost.com.

Stan Vanuytrecht a fost unul dintre cei aproximativ 70 de candidați din Statele Unite, India, Australia și alte câteva țări care au aplicat pentru această slujbă, neplătită, la schitul Saalfelden, printre ultimele din Europa.

Anunțul referitor la această slujbă specifica faptul că persoana care va veni să trăiască în pustietate va trebui să fie "în pace cu el însuși" și "să aibă o legătură cu credința creștină".

Schitul romano-catolic, care are peste 350 de ani, din provincia Salzburg, nu are electricitate, nici apă curentă și nici căldură. Dar are în schimb o vedere uimitoare la un ghețar acoperit cu zăpadă.

Schitul, care are în total 431 de metri pătrați, este sculptat într-o stâncă abruptă de 1.001 de metri deasupra nivelului mării.

"Am văzut un anunț pe internet care spunea că Saalfelden căuta pe cineva care să îl înlocuiască pe fostul călugăr. Mi-am spus imediat că acesta ar fi locul perfect pentru mine, dar nu am crezut niciodată că voi avea o șansă", a povestit Vanuytrecht, care radiază de fericire afișând chipul unui om care a găsit ceea ce a căutat o viață întreagă.

Deși duce o viață de pustnic, schitul pe care îl slujește acum este extrem de popular printre pelerini, așa că Stan Vanuytrecht nu are timp să se plictisească.

 

×
Subiecte în articol: Belgia pelerini
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close