Antena 3 CNN Actualitate Inedit Ambasadorul Indiei la Bucuresti, împușcat pe Bulevardul Aviatorilor. Atacul terorist șocant petrecut în 1991 în Capitală

Ambasadorul Indiei la Bucuresti, împușcat pe Bulevardul Aviatorilor. Atacul terorist șocant petrecut în 1991 în Capitală

Ambasadorul Indiei la Bucuresti, împușcat pe Bulevardul Aviatorilor. Atacul terorist șocant petrecut în 1991 în Capitală
Sursa foto: foto: pixabay.com
19 Dec 2016   •   20:46

În 1991, la Bucureşti, avea loc unul dintre cele mai şocante atacuri teroriste: pe 19 august, un grup de militanţi sikh, îl atacau în plină zi, pe bd. Aviatorilor, pe ambasadorul indiei la Bucureşti.

Trupele Brigăzii Antiteroriste a SRI au reacţionat prompt: unul dintre atacatori a fost ucis, iar altul rănit. Cel de-al treilea a reuşit să scape... Luptătorii sikh erau membrii ai Federaţiei Internaţionale a Tinerilor şi Studenţilor Sikh şi parte componentă a Frontului pentru eliberarea Khalistanului - organizaţie care milita, inclusiv prin acţiuni teroriste, pentru desprinderea de India, potrivit amosnews.ro.

Julio Francis Ribeiro - ambasadorul indian la Bucureşti - lucrase anterior în ministerul de interne indian şi a condus acţiuni de represalii extrem de dure împotriva acestor disidenţi, soldate cu sute de victime şi mii de arestaţi.

După încheierea misiunilor de reprimare guvernul indian l-a trimis în străinătate, departe de mâna răzbunătoare a sikhşilor. Aceştia nu numai că l-au depistat în România, dar au şi organizat un atac armat împotriva acestuia.

Radu Tudor a oferit detalii inedite, în ediția de luni a emisiunii ''La Ordinea zilei'', despre acest atac terorist petrecut în plină zi în București.

×
Subiecte în articol: radu tudor La Ordinea Zilei
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close