Antena 3 CNN Actualitate Inedit Descoperire incredibilă. Arheologii au dat peste o fântână veche de peste 2.000 de ani, în stare intactă!

Descoperire incredibilă. Arheologii au dat peste o fântână veche de peste 2.000 de ani, în stare intactă!

Descoperire incredibilă. Arheologii au dat peste o fântână veche de peste 2.000 de ani, în stare intactă!
Sursa foto: Foto: SaltLand
de S.T.    |    20 Oct 2015   •   14:04

Descoperire incredibilă a arheologilor care cercetează situl preistoric de exploatare al sării de Figa, situat chiar lângă Băile cu același nume din județul Bistrița-Năsăud! Cercetătorii au dat peste o fântână pentru apă sărată și o troacă cu cepurile intacte, datate din anul 900 Înainte de Hristos, scrie voceatransilvaniei.ro.

Descoperirea este cu atât mai remarcabilă cu cât arheologii au inclus cercetările de la Figa în cadrul unui proiect special, dedicat cunoașterii patrimoniului, numit SaltLand.

„Priviți și vă minunați: fântână pentru apă sărată și troacă cu cepurile intacte, lungă de peste 3 m, complex datat dendrocronologic și cu C14 cca 900 BC, la Băile Figa! Mai multe despre proiectul cu finanțare AFCN – SaltLand. Călătorii virtuale prin peisajele culturale salifere ale Transilvaniei se găsesc pe pagina de facebook dedicată. cu Valerii Kavruk și Dan Stefan”, transmite unul dintre arheologi pe rețeaua de socializare Facebook.

Citeşte articolul integral pe voceatransilvaniei.ro.

×
Subiecte în articol: fantana Bistriţa-Năsăud
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close