Antena 3 CNN Actualitate Inedit Arma secretă capabilă să lovească la 160 de km distanţă

Arma secretă capabilă să lovească la 160 de km distanţă

Arma secretă capabilă să lovească la 160 de km distanţă
25 Noi 2015   •   09:20

Hitler plănuia să lovească Londra de la aproximativ 160 km. Pentru acest lucru inginerii săi lucrau la contrucţia unui nou tip de armament. 

În 1943, victoria trupelor aliate era ca şi asigurată. Începe contraofensiva sovietică, după ce ruşii îi înfrâng pe germani în celebra Bătălie de la Kursk (4 iulie 1943). Oraşele Germaniei naziste sunt bombardate de aviaţia aliată, iar totul părea pierdut pentru nemţi. Cu toate acestea, Hitler nu renunţă la planurile sale privind obţinerea victoriei în război. Una dintre ideile pe care le-a avut se referea la construirea unei super-arme, denumită V-3. Dispozitivul trebuia amplasat într-un buncăr ascuns în zona provinciei franceze Calais şi avea scopul de proiecta muniţia la o distanţă de aproximativ 160 km, suficient pentru a distruge Londra.

Se cunosc foarte puţine informaţii referitoare la construcţia acestei arme. Ceea ce se ştie este faptul că şantierul buncărului a fost în mare parte distrus, iar schiţele şi fotografiile care s-au păstrat sunt rare.

Continuarea, pe descopera.ro

×
Subiecte în articol: hitler
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close