Antena 3 CNN Actualitate Inedit Au închis aeroportul din cauza unei drone

Au închis aeroportul din cauza unei drone

Au închis aeroportul din cauza unei drone
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
28 Sep 2016   •   11:58

Aeroportul internaţional din Dubai, unul dintre cele mai active din lume, a fost închis un timp miercuri din cauza survolului unei drone, acesta fiind cel de-al doilea incident de acest fel în mai puţin de patru luni, relatează AFP.

Spaţiul aerian din jurul aeroportului a fost închis între orele locale 8,08 şi 8,35 (4,08 şi 4,35 GMT), a anunţat Dubai Airports, care administrează instalaţiile.

Închiderea a fost provocată de ''acţiunea neautorizată a unei drone'', a precizat Dubai Airports pe contul său de Twitter. ''Acţionăm pentru diminuarea neplăcerilor'', se adăugă într-o declaraţie.

Pe 12 iunie, acelaşi aeroport a fost închis timp de 69 de minute, din acelaşi motiv, şi presa vorbea în acea vreme despre cel de-l doilea incident de acest fel în decurs de 18 luni.

De atunci, autorităţile din Emiratele Arabe Unite (EAU) şi-au anunţat intenţia de a întări reglementarea privind vânzarea şi utilizarea de drone şi de a-i sancţiona dur pe responsabilii infracţiunilor.

Miercuri, Dubai Airports a declarat că securitatea este ''prioritatea priorităţilor'' şi le-a reamintit utilizatorilor de drone interdicţia de zbor pentru aparatele lor într-un perimetru de cinci kilometri în jurul oricărui aeroport.

Peste 78 de milioane de pasageri au folosit în 2015 aeroportul internaţional din Dubai, care a ajuns pe primul loc în lume în ce priveşte pasagerii internaţionali, depăşindu-l în 2014 pe cel din Londra-Heathrow.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: drona
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close