x close

Fii alături de noi!

Fenomen inexplicabil în România. Se mișcă singură, iar localnicii au pus o cruce ca să-i apere de spiritele rele

de 10 Feb 2016   •   17:54
Fenomen inexplicabil în România. Se mișcă singură, iar localnicii au pus o cruce ca să-i apere de spiritele rele 16
Foto: wikipedia.org
O stanca solitara aflata la coada lacului de acumulare Izvorul Muntelui, la cativa kilometri de statiunea Durau, a captat atentia si a starnit imaginatia localnicilor care au tesut in jurul ei legende cu draci, capcauni si un pariu pus cu Dumnezeu.

Unii spun ca aceasta si-ar schimba noaptea pozitia, iar altii cred ca Diavolul ar continua sa o viziteze si sa se aseze in varful ei, moment in care focurile se sting, iar animalele si pasarile tac.

“Piatra Dracului”, aflata la coada lacului de acumulare Izvorului Muntelui de pe raul Bistrita, este un monument al naturii cu statut de rezervatie naturala. Stanca are o inaltime de 23 de metri si este amplasata pe o terasa la cativa metri deasupra nivelului apei. O poti vedea cel mai bine atunci cand treci viaductul care traverseaza lacul de acumulare.

Citiți mai mult pe efemeride.ro.
poza

Actualitate

Descoperire incredibilă la Universitatea Ovidius. Un profesor era plătit pentru mai bine de 1200 de ore pe săptămână

Descoperire incredibilă făcută de Curtea de Conturi la Universitatea Ovidius, din Constanța. Un profesor era plătit pentru mai bine de 1200 de ore pe săptămână, ceea ce ar fi însemnat că acel cadru...

27 Sep 2016  •  09:49

poza

Show

Mioara Roman, noi dezvăluiri despre divorț: ”Am vrut să mă odihnesc”

În urmă cu aproape 10 ani, Mioara și Petre Roman își spuneau adio. A urmat un divorț cu reproșuri și multă suferință, dar acum lucrurile au rămas de domeniul trecutului. Cu toate acestea, fosta...

27 Sep 2016  •  09:02

sati