x close

Fii alături de noi!

INCREDIBIL! De ce au capacele de pix o gaură în vârf! Explicația surprinzătoare!

de 27 Ian 2016   •   17:19
INCREDIBIL! De ce au capacele de pix o gaură în vârf! Explicația surprinzătoare! 16
Compania BIC - liderul pieței mondiale în producția de pixuri, brichete, lame de ras etc.) - a inventat soluția la o problemă aparent nu foarte gravă, în anul 1991. Ideea a fost preluată de toți marii producători, dar și de Chupa Chups.

Știți foarte bine că mulți adulți obișnuiesc să roadă capacele de pix atunci când încearcă să se concentreze sau să găsească o soluție la o problemă. Ei bine, copiii fac același lucru. Numai că, din neatenție, copiii mai și înghit capacele din greșeală.

Compania BIC s-a gândit să adauge o gaură in modelul capacelor de pix, tocmai pentru a permite inhalarea aerului până la sosirea medicilor. Asta în cazul în care capacul este înghițit și se blochează pe trahee.

Ați putea spune că este o soluție în lipsa unei probleme, doar că statisticile au arătat că numai în primul an de la implementare au fost salvate mai mult de 100 de vieți.

Institutul britanic de standarde în producție a adăugat soluția la lista recomandărilor pe piața producătorilor de pixuri. Marile companii au adoptat soluția BIC imediat, iar acum rar mai găsești pe piață un pix fără gaură în capac.

Iar dacă vă întrebați de ce și bățul acadelelor Chupa Chups are o gaură în vârf, răspunsul e același. În caz că este înghitit, orificiul te împiedică să te sufoci până la sosirea medicilor.
poza

Actualitate

Cruzime. Patru căței, băgați în smoală până la gât și lăsați să se chinuie

Patru pui de cățel acoperiți cu smoală fierbinte și culcați la pământ au fost găsiți pe o stradă dintr-un oraș mare din România, potrivit Daily Mail. Doi dintre cățeluși sunt aproape...

26 Iul 2016  •  01:48

Carmen Avram, premiată pentru întreaga carieră

Carmen Avram, premiată pentru întreaga carieră

Echipa În Premieră a demonstrat de nenumărate de ori un profesionalism rar în România și acest lucru se vede și în premiile pe care echipa le-a adunat în decursul anilor, în...

poza

Show

Secretul Irinei Loghin. Ce a făcut cântăreața de 75 de ani, ca să arate așa bine

Irina Loghin, la cei 75 de ani pe care îi are, a fost și ea clienta unui cabinet estetic, unde a suferit o intervenție destul de dureroasă, potrivit Libertatea.ro. Nu, artista nu și-a făcut implant cu...

26 Iul 2016  •  00:43

sati