Antena 3 CNN Actualitate Inedit Craniu vechi de 33.000 de ani, descoperit într-un sat din Hunedoara. Concluzia incredibilă trasă de specialiști

Craniu vechi de 33.000 de ani, descoperit într-un sat din Hunedoara. Concluzia incredibilă trasă de specialiști

Craniu vechi de 33.000 de ani, descoperit într-un sat din Hunedoara. Concluzia incredibilă trasă de specialiști
Sursa foto: foto: Pixabay.com
06 Iul 2019   •   17:24

Oamenii de ştiinţă au desluşit parţial misterul morţii unuia dintre primii oameni moderni ce au trăit în Europa în perioada Paleoliticului Superior, acum aproximativ 33.000 de ani, după ce au reexaminat fracturile unui craniu descoperit în peştera transilvăneană Cioclovina Uscată, în 1941.

El ar fi fost ucis cu mai multe lovituri într-o confruntare faţă-în faţă, scrie Adevărul.

Craniul prezintă mai multe fracturi: două de dimensiuni reduse la baza craniului şi una mare pe partea dreaptă. Echipa a creat experimental, folosind un craniu artificial umplut cu gelatină balistică, mai multe scenarii pentru a determina cum şi când s-au produs fracturile: au aruncat craniul de la înălţime, l-au strivit cu pietre şi bâte.

Rezultatele au arătat că două dintre fracturi au avut loc înainte sau la momentul morţii, între care cea mare de pe partea dreaptă fiind produsă prin lovituri aplicate cu un fel de bâtă, iar cea mai mică fiind provocată de cădere. Localizarea fracturii indică faptul că a existat o confruntare faţă-în-faţă, agresorul lovind ori cu mâna stânga ori cu ambele mâini.

 

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close