Antena 3 CNN Actualitate Inedit Cum a ajuns ''ruşinea familiei'', Charles Darwin, să schimbe omenirea. Cinci lucruri puţin ştiute

Cum a ajuns ''ruşinea familiei'', Charles Darwin, să schimbe omenirea. Cinci lucruri puţin ştiute

Cum a ajuns ''ruşinea familiei'', Charles Darwin, să schimbe omenirea. Cinci lucruri puţin ştiute
12 Feb 2016   •   16:04

Charles Darwin a fost un om de ştiinţă britanic care a pus bazele evoluţionismului şi teoriei selecţiei naturale. Munca sa a schimbat radical modul în care omenirea s-a raportat la mediul înconjurător, teoriile sale fiind preluate şi în economie, etică sau sociologie.

Totuși, geniul lui Darwin a trecut neobservat în tinereţea sa. Robert, tatăl savantului, obişnuia să-i spună că este „ruşinea familiei”. De profesie medic, Robert l-a trimis pe Darwin să studieze tot medicina la Universitatea Edinburgh. Când Charles a decis să se mute la teologie, la Cambridge, tatăl său ar fi răbufnit.

”Nu îţi pasă de nimic altceva în afara de a trage cu arme, câini şi a prinde şobolani. Te vei face de ruşine, pe tine şi pe întreaga ta familie”, i-ar fi spus Robert fiului său, înainte ca aceste să plece, în 1831, într-o expediţie ştiinţifică de cinci ani la bordul navei HMS Beagle.

Expediţia avea să-i deschidă ochii, iar observaţiile pe care avea să le facă urmau să se concretizeze într-o teorie care avea să-i asigure un loc în istorie.

Mai mult, pe descopera.ro.

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close