Antena 3 CNN Actualitate Inedit Cum se vede erupția vulcanului Etna în spațiu. Fotografia spectaculoasă făcută de un astronaut - FOTO

Cum se vede erupția vulcanului Etna în spațiu. Fotografia spectaculoasă făcută de un astronaut - FOTO

Cum se vede erupția vulcanului Etna în spațiu. Fotografia spectaculoasă făcută de un astronaut - FOTO
Sursa foto: Foto: pixabay.com
23 Mar 2017   •   18:02

Erupţia unuia dintre cei mai activi vulcani din lume a fost surprinsă într-o fotografie spectaculoasă de un astronaut. În imaginea capturată de pe Staţia Spaţială Internaţională (ISS), sâmbătă, de astronautul francez Thomas Pesquet din cadrul European Space Agency (ESA) se poate vedea cum lava coboară pe vulcanul Etna din Sicilia, scrie Agerpres.

"Vulcanul erupe în prezent şi lava este vizibilă din spaţiu, noaptea! (liniile roşii din stânga)", a scris Pesquet marţi (21 martie) pe Twitter, unde a postat imaginea. 

Foto: Thomas Pesquet/NASA

Cu un vârf aflat la 3.320 de metri deasupra nivelului mării, Etna este cel mai înalt vulcan activ din Europa. Primele menţiuni despre erupţiile frecvente ale vulcanului Etna datează din 425 î.Hr. 

Thomas Pesquet este membru al echipajului Expediţiei 50 al ISS. El a ajuns la laboratorul orbital în noiembrie anul trecut şi urmează să revină pe Terra la începutul lui iunie, împreună cu astronautul NASA Peggy Whitson şi rusul Oleg Novitskiy. Pentru francezul Thomas Pesquet este prima misiune spaţială.

 

 

×
Subiecte în articol: Statia Spatiala Internationala etna
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close