Antena 3 CNN Actualitate Inedit Cuvântul "grexit", care se referă la posibila ieşire a Greciei din zona euro, inclus în dicţionar

Cuvântul "grexit", care se referă la posibila ieşire a Greciei din zona euro, inclus în dicţionar

Cuvântul "grexit", care se referă la posibila ieşire a Greciei din zona euro, inclus în dicţionar
28 Aug 2015   •   15:02

Cuvântul "grexit", care se referă la o posibilă ieşire a Greciei din zona euro, a fost inclus, joi, alături alte neologisme, precum termenii argotici "manspreading", "hangry", "butt-dialing" şi "brainfart", în ediţia online a prestigiosului dicţionar Oxford, informează Reuters.

Termenul "manspreading" a fost creat pentru a descrie un bărbat care stă pe scaun cu picioarele depărtate şi ocupă mai mult decât un loc într-un mijloc de transport în comun. În 2014, autorităţile care reglementează transportul public din New York au lansat o campanie în metroul din metropola americană ce a inclus o serie de afişe speciale, cu scopul de a descuraja această atitudine.

"Hangry" defineşte o stare de dispoziţie proastă generată de foame, iar "butt-dialing" este un termen popular care se referă la un apel telefonic realizat fără intenţie, atunci când telefonul mobil al apelantului se află în buzunarul din spate al pantalonilor sau în geanta posesorului.

"Brainfart" înseamnă incapacitatea temporară - şi frustrantă - a unei persoane de a-şi aminti un lucru bine ştiut.

×
Subiecte în articol: Grecia oxford
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close