Antena 3 CNN Actualitate Inedit De ce nu a vrut Ceaușescu ca Elizabeth Taylor să joace în filmul "Mihai Viteazul"

De ce nu a vrut Ceaușescu ca Elizabeth Taylor să joace în filmul "Mihai Viteazul"

De ce nu a vrut Ceaușescu ca Elizabeth Taylor să joace în filmul "Mihai Viteazul"
12 Oct 2017   •   15:26

Succesul internaţional de care s-a bucurat filmul  Dacii, regizat de Sergiu Nicolaescu, a atras atenţia studiourilor Columbia care şi-au manifestat interesul de a alătura părţii române în producerea filmului  "Mihai Viteazul".

Americanii au propus o distribuţie de vis pentru acest film din care făceau parte: Orson Welles – împăratul Rudolf, Laurence Harvey – sultanul turc, Elisabeth Taylor şi Richard Burton – cuplul Bathory, iar Kirk Douglas şi Charlton Heston concurau pentru rolul lui Mihai Viteazul, însă după cum povesteşte regizorul filmului, Sergiu Nicolaescu, Nicolae Ceauşescu s-a opus.

"Când m-am hotărât să fac „Mihai Viteazul“, americanii au auzit de acest lucru. Îmi aduc aminte că a fost o luptă grea, dusă de Titus Popovici şi de mine, pentru a realiza acest film.

Cu aceşti bani filmul ar fi fost de patru ori mai bogat. Eram constrâns de timp. În ultima zi, m-am dus la Comitetul Central, la Niculescu-Mizil, care era secretar, am rămas în birou, iar el s-a dus la Ceauşescu să obţină aprobare. Mi-a zis că e în regulă. Trebuia să zbor cu avionul în ziua aceea. După ce am primit aprobarea, m-am urcat în avion. Avionul a plecat. Pe pistă, în timp ce se ridica de la sol, a apărut o maşină. Cineva a urcat în avion şi mi-a spus să cobor.

Am fost dus la Comitetul Central şi acelaşi Niculescu-Mizil mi-a spus că nu se mai aprobă. Totul s-a spulberat când Ceauşescu a hotărât să fie făcut numai cu actori români", a dezvăluit într-un interviu Sergiu Nicolaescu.

Interviul integral, pe Historia.ro.

×
Subiecte în articol: Mihai Viteazul nicolae ceausescu
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close