Antena 3 CNN Actualitate Inedit Descoperire uriaşă sub ''Stonehenge-ul rusesc''. Pare de domeniul science fiction - VIDEO

Descoperire uriaşă sub ''Stonehenge-ul rusesc''. Pare de domeniul science fiction - VIDEO

Descoperire uriaşă sub ''Stonehenge-ul rusesc''. Pare de domeniul science fiction - VIDEO
Sursa foto: rusmystery.ru
28 Iul 2016   •   08:24

Arheologii sunt nedumeriţi privind rămăşiţele antice ale unei femei, descoperite pe un sit arheologic în apropiere de Celeabinsk, un oraş rusesc la est de Munţii Ural.

Scheletul, vechi de aproximativ 2000 de ani, are un craniu de formă ciudată, de con rotunjit. Aparţine unei femei din tribul Sarmati şi a fost descoperit la situl arheologic Arkaim, o aşezare veche de 4000 de ani. Arheologii atribuie forma neobişnuită a craniului tradiţiilor tribului, care lega capul copiilor cu o coardă.

Arkaim, situat în sudul Uralilor, este adesea comparat cu Stonehenge din Anglia, deoarece a fost, de asemenea, folosit pentru observaţii astronomice.

Așezarea a fost descoperită în 1987 şi se consideră că a fost construită în secolul al 17-lea î.Hr. Ocupa o suprafaţă de aproximativ 20439 metri pătraţi, constând din două cercuri de locuinţe separate de o stradă şi o piaţă centrală. Așezarea era înconjurată de ziduri înalte pentru a proteja 1500 până la 2500 de persoane care trăiau acolo.

×
Subiecte în articol: descoperire arheologica Rusia
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close