Antena 3 CNN Actualitate Inedit Dilema unui artist britanic! Cum va dovedi în instanță că NU este autorul unei picturi

Dilema unui artist britanic! Cum va dovedi în instanță că NU este autorul unei picturi

Dilema unui artist britanic! Cum va dovedi în instanță că NU este autorul unei picturi
Sursa foto: Foto: pixabay.com
12 Aug 2016   •   21:59

Un celebru pictor britanic trebuie să dovedească într-un tribunal american că nu a pictat o lucrare, acesta fiind, probabil, unul dintre cele mai ciudate procese din istoria artei moderne, scrie AFP, potrivit hotnews.ro.

Robert Fletcher, un fost gardian într-o închisoare canadiană, susține ca deține o pictura realizata de Peter Doig, un artist britanic de renume internațional, ale cărui lucrări de arta contemporană se vând pentru cateva milioane de dolari.

Însa acesta din urma neagă orice legatură cu tabloul în cauză.

Asa s-a ajuns ca unui tribunal din Illinois sa ii revina datoria de a decide daca este vorba despre o inselatorie sau daca artistul incearca sa ascunda un episod intunecat din trecutul sau.

Robert Fletcher, care l-a dat în judecată pe pictor în 2013, sustine ca a pierdut numeroase ocazii de a vinde tabloul la un preț mare și cere despăgubiri, precum și o recunoaștere a autenticității lucrării. Pictura, in care este reprezentata o canoe într-o mlastina, ar putea valora milioane de dolari dacă este semnata de Peter Doig, față de zeci de mii de dolari dacă paternitatea sa este pusă în discutie.
 

×
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close