Antena 3 CNN Actualitate Inedit Dovezi istorice care pot răsturna toate teoriile creștinismului

Dovezi istorice care pot răsturna toate teoriile creștinismului

Dovezi istorice care pot răsturna toate teoriile creștinismului
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
17 Apr 2018   •   11:22

Una dintre cele mai importante date din istoria creştinismului este cea a naşterii lui Iisus Hristos, însă până în zilele noastre încă există îndoieli referitoare la existenţa promotorului acestei religii. Istoricii şi teologii au ajuns la concluzia că cel mai probabil Hristos a existat, dar în rest părerile sunt împărţite.

În ce măsură viaţa lui Isus Hristos a fost exagerată sau nu este imposibil de dovedit, însă există câteva dovezi evidenţiate de oamenii de ştiinţă care sugerează că acesta nici măcar nu a existat în realitate.

- Nu există nicio dovadă din primul secol că acesta a existat, nici în sursele revendicate de creştini, nici în cele ale evreilor.

- Relatările din cele patru Evanghelii, după Matei, Marcu, Luca şi John, sunt toate repovestiri.

- Evangheliile se contrazic în ceea ce priveşte întâmplări din viaţa lui Iisus.

- Cercetătorii moderni care pretind că l-au descoperit pe "adevăratul Iisus Hristos" se contrazic şi ei unul cu celălalt.

Raphael Latster, profesor de studii religioase la Universitatea din Sydney, a explicat într-un articol pentru Washington Post că sursele cele mai timpurii compilează din diverse scrieri şi compun evenimentele din mai multe relatări ale unor autori adepţi ai Creştinismului care doreau să promoveze această religie, aspect care ne poate face să ne îndoim de veridicitatea lor, scrie gandul.info.

 

 

×
Subiecte în articol: crestinism iisus hristos
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close